EKONOMİ Haber Girişi : 03 Kasım 2009 10:15

Adana 'da Vekalet ile Kurban Kesim Organizasyonu Toplantısı

Adana 'da Vekalet ile  Kurban  Kesim Organizasyonu Toplantısı
Diyanet İşleri Başkanlığı 2009 yılı Vekalet Kesim Organizasyonu Bölge toplantısı Adana Hekimevi toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya Adana, Osmaniye, Gaziantep, Kilis, Hatay, K.Maraş, Niğde, Adıyaman, Mersin ve Şanlıurfa  iline bağlı İl ve İlçe müftüleri, vaizler, Kur'an Kursları müdürleri ve din hizmetleri şefleri katıldı.
 

  Toplantının açılış konuşmasını yapan Adana  İl Müftüsü İsmail Canbolat, 2008 yılında 189 kişinin vekalet yoluyla kurban kestirdiğini ifade ederek" Bu yıl da vatandaşlarımızı bilgilendirmek amacıyla çeşitli tanıtımlarımız olacak. Bu yıl Vekalet ile Kurban kesmenin bedelinin 290 TL olarak belirledik. Çok uygun bir fiyat. Yurt içi ve yurt dışındaki fakir ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaları için vekaletle kurban kesme organizasyonumuzu başlattık" dedi.

 Toplantıda Diyanet İşleri Başkanlığı Doç.Dr. Fikret  KARAMAN(D.İ.B. Başkan Yardımcısı) ve Süleyman Necati AKÇEŞME(T.D.V.Genel Müdürü), de vekaletle kurban kesimi ile ilgili katılımcılara bilgi verdi.

    Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının birlikte organize ettiği kurban kampanyasının 1993 yılından 2008 yılına kadar gerçekleştirilen faaliyetlerinden katılımcılara somut ve istatistiki bilgiler verildi. Kesilen kurbanların değerlendirmesinin yapıldığı toplantı faaliyetlerle ilgili hazırlanan slayt gösterisiyle devam etti.