EKONOMİ Haber Girişi : 08 Aralık 2010 12:18

Adana da Vaaz ve İrşat Değerlendirme Toplantısı

Adana da Vaaz ve İrşat Değerlendirme Toplantısı

İl Müftüsü İsmail Canbolat vaaz ve İrşat ekibi ile değerlendirme toplantısı yaptı. Bu çerçevede İlimiz merkez ve ilçelerinin tamamı ekiplerimiz tarafından ziyaret edilerek vaaz ve irşat faaliyetleri yapılacak

  Ayda bir defa toplanarak vaaz ve irşat çalışmalarını gözden geçirecek, bir önceki irşat uygulamasını değerlendirecek ve değerlendirme sonuçlarını bir raporla müftülüğe sunacak. Kurullar, halkın dini konularda bilinçlendirilmesi noktasında; Ocak-Şubat-Mart birinci dönem; Nisan-Mayıs-Haziran ikinci dönem; Temmuz-Ağustos-Eylül üçüncü dönem; Ekim-Kasım-Aralık dördüncü dönem olmak üzere programlar hazırlayacak. Üçer aylık dönemlerde hazırlanan irşat programlarında kasaba ve köylere de yer verilecek. `İrşat ekibi` olarak da nitelendirilen kurul, göreve çıkmadan önce il müftüsünün başkanlığında toplanarak yapılacak hizmetin usul ve prensiplerini belirleyecek, görev sonunda tekrar toplanarak yapılan irşat hizmetinin bir değerlendirmesini yapacak.

Yapılan değerlendirme, müftülüklere sunulan raporlarla birlikte, her yıl aralık ayında Başkanlığa gönderilecek `irşat raporu` içerisinde yer alacak. `İrşat Raporu’nda; irşat hizmetleri ile ilgili bütün konular özetlenerek, karşılaşılan olumlu, olumsuz yönler yer alacak. `İrşat ekipleri`; görev yapacakları yerlerde dini konularda halkı aydınlatmaya çalışacak, özellikle bid`at ve hurafelere karşı mücadele, misyonerlik faaliyetlerine karşı önlemler ile içki, uyuşturucu, kumar, fuhuş, kan davası gibi dinen yasak olan hususlar, vatan sevgisi, yurt savunması, kardeşlik, birlik, sevgi ve barış gibi konulara ağırlık verecek. `Vaaz ve irşat kurulu`, ceza ve tutukevleri ile çocuk ıslahevlerine de vaaz verebilecek. İrşat ekiplerinin ziyaret edecekleri yerler arasında; hastane, huzurevi ve benzeri yerlerdeki hasta ve yaşlılar da bulunuyor. Kurul, heyet halinde belli aralıklarla buraları ziyaret edecek, devlet öğrenci yurtları ve toplu işyerlerinde de müftünün bilgisi dâhilinde konferanslar verilecek.

Toplantıya İl ve Merkez İlçede görev yapan Müftü ve vaizler katıldı.