EKONOMİ Haber Girişi : 02 Aralık 2010 14:40

Adana da Aday Din Görevlilerine Temel Eğitim Kursu

Adana da Aday Din Görevlilerine Temel Eğitim Kursu

Adana İl Müftülüğünde göreve yeni başlayan Aday Din görevlileri için Temel Eğitim kursu başladı.

Adana İl Müftülüğünde göreve yeni başlayan aday din görevlileri için "Temel Eğitim Kursu" başladı. İki hafta sürecek olan kursa ilçe müftülüklerinde göreve yeni başlayan Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin kayyımlar katılacak. 10 Aralık 2010 tarihine kadar devam edecek.

Düzenlenen Temel Eğitim Kursu'nu İl Müftüsü İsmail Canbolat, İl Müftü Yardımcısı Mustafa Turan,Behçet Bilgin, Cafer Erol ve Saliha Bilgiç, Şube Müdürü Hasan Kök, Muzaffer Topcu ve Nurettin Koçak verecekler.

Düzenlenen Temel Eğitim Kursu hakkında bilgiler veren İl Müftü İsmail Canbolat:”Kursa katılan kursiyerlere Kamu Hizmet Bilgileri, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Anayasa, İnsan Hakları, Halkla İlişkiler, Mevzuat, Devlet Teşkilat Bilgileri, Türkçe İmla Kuralları konularında bilgiler verilecek,

İlimizde yeni göreve başlayan Kur’an Kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyımlar için düzenlenen bu kursun faydalı olacağı kanaatindeyim. Yeni göreve başlayan arkadaşları kutluyorum. Görevlerinde başarılar diliyorum." dedi.

Kurs sonunda yapılacak sınavda görevlilere kursa katılım belgeleri verilecek.