EKONOMİ Haber Girişi : 04 Aralık 2010 00:12

Adana Aile İrşat Bürosu Personeli Ramazanoğlu Medresesinde bir araya geldi.

Adana Aile İrşat Bürosu Personeli Ramazanoğlu Medresesinde bir araya geldi.

Adana Müftülüğü, Adana’nın tarihi zenginliklerinden Ramazanoğlu Medresesi'nde Türk-İslam Kültür ve Sanat Merkezinde , Merkez ve İlçe Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu'nda görevli personelle tanışma, bilgi paylaşımı ve halka yönelik daha verimli hizmet üretebilmek için bir araya geldi.

Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu tarafından organize edilen toplantıda konuşan Adana İl Müftüsü İsmail Canbolat; Aile İrşat ve Rehberlik bürolarının toplumda önemli görevler icra ettiğini, bu vesileyle birçok ailenin dağılmaktan kurtulduğunu ve aile bağlarını güçlendirme, çocukları daha etkin ve verimli bir şekilde yetiştirme, eşler arasında oluşabilecek sıkıntıları yok etme ya da en aza indirme, sevgi bağlarını güçlendirme konularında değerlendirmeler yapıldığını belirtti.

Canbolat, dini danışmanlık ve rehberlik konusunda görev alan personelin son derece donanımlı olmaları, kendilerini sürekli yenilemeleri, klasik ilmihal kitaplarının yanı sıra dini psikolojik ve sosyal konularda yeni eserleri gözden geçirmeleri gerektiğini ifade etti.

Toplantıda, Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu'ndaki görevliler ve Kur'an kursu öğreticileri ile gruplar oluşturularak özel gün ve gecelerde kurum ziyaretleri yapılması, panel ve konferans düzenlenmesi, okul ve yurtların ziyaretleri gibi programlar görüşüldü.

Toplantıda tecrübelerini paylaşan, Adana il Müftü Yardımcısı Mustafa Turan, Saliha Bilgiç, İl Vaizlerinden Ferdi Menteş, Dr. Ayşe Gültekin, Gülşen Yılmaz, Tuba Bektaş, Din Hizmetleri Uzmanı Fatma Fidan, Bilgi İşlem Sorumlusu Ahmet Tokdemir,Seyhan Vaizi Hatice Çerçi, Çukurova Vaizleri Fadime Taş, Hatice Sümer, Sarıçam Vaizi Sümeyra Budak çeşitli yönleriyle iletişim yöntemleri hakkında konuştu

Toplantı, katılımcıların çeşitli sorularını cevaplayan Adana il Müftüsü İsmail Canbolat’ın teşekkür ve iyi dilekleriyle sona erdi