EKONOMİ Haber Girişi : 14 Ağustos 2010 14:50

Açık Havada Teravih Namazı

Açık Havada Teravih Namazı
Kırşehir merkezde yapımına 7 yıl önce başlanan ve 7 ay önce Türkiye Diyanet Vakfı'na devredilen Hoca Ahmet Yesevi Camii inşaatında, Ramazan ayı boyunca açık havada teravih namazı kılınacak.
Caminin yapımına başlayan hayırseverlerden oluşan dernek üyeleri ve kalabalık bir cemaat, 7 ay önce devrettikleri cami inşaatında teravih namazı kılıyor. Orta avlunun üst kısımlarının ve yanlarının açık olması sebebiyle esintiler içinde namaz kılan cemaat, rahat bir ortamda ibadetlerini yapıyor.
Cami inşaatının avlusundaki boş alanda namaz kılan cemaat, durumdan memnun olduklarını dile getirerek, "Yapımına hızla devam edilen camide açık havada teravih namazı kılmak gerçekten çok hoş bir durum" dedi.

Kırşehir İl Müftüsü Mustafa Balık, 7 yıl önce yapımına başlanan cami için, 'Türkiye Diyanet Vakfı'na devredilirse 1 sene içine teslim ederiz' sözü verdiklerini belirterek, "Gerekli düzenlemelerin ardından çalışmalara başladık ve ilk olarak da önümüzde görülen bin 100 metrekarelik alanı ibadete açtık" dedi.

Caminin 3 bin metrekare alan üzerine oturduğunu ve iç kısımlarının bin 80 metrekare olduğunu kaydeden Müftü Balık, "Caminin avlusu da 2 bin 200 metrekaredir. İnşallah yakın zamanda caminin içini de ibadete açacağız. Kaplama taşların yapımının zaman alacağı söyleniyor fakat biz yıl sonuna kadar bitirmeyi planlıyoruz. 'Yapamazsın ve yetiştiremezsin' diyorlar fakat ben Allah'a güveniyorum, Kırşehirli hayırseverlere güveniyorum" şeklinde konuştu.

Balık, "Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve Allah hepsinden ebediyen razı olsun" diyerek alanda bulunan 180 adet halının akşamları serildiğini ve solmaması için gündüzleri kaldırıldığını söyledi. Müftü Balık, "Burayı sadece Ramazan ayında teravih namazı kılmak için ibadete açtık fakat vatandaşlar cuma namazı da kılıp kılamayacaklarını soruyorlar. Kılınabilir fakat üstü açık ve havanın çok sıcak olması sebebi ile varakların altında ve kapalı alanda kılınabilir" ifadelerini kullandı.
Hoca Ahmet Yesevi Camii'nde rahat bir şekilde teravih namazı kılan cemaat, namazdan sonra caminin altında bulunan çay ocağında keyifli sohbetlerle gece geç saatlere kadar oturuyor.