ERZURUM Haber Girişi : 27 Aralık 2013 12:11

Aç kalmayacaklar

Aç kalmayacaklar

Orman ve Su İşleri 13. Bölge Müdürlüğü tarafından Erzurum’un Oltu ilçesi Yaban Hayatı Geliştirme Sahası içerisinde bulunan kınalı keklik yaban keçileri ve yaban hayvanları için yemleme, saman, sakadat çalışması yapıldı. 

Yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı ağır kış şartları nedeniyle yaban hayvanlarının beslenme sıkıntısı çekmeleri üzerine yaban hayatı geliştirme sahası içerisinde, yemleme çalışmaları kapsamında, Oltu Kaymakamı Abdullah Şen, Orman ve Su İşleri 13. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, Orman ve Su İşleri 13. Bölge Müdürlüğüne bağlı Şube Müdürleri ve personelinin de katıldığı çalışmada doğaya yaklaşık 500 kilogram Saman, 2 ton tohumluk Buğday ve Arpa bırakıldı.

Oltu Kaymakamı Abdullah Şen yaptığı açıklamada; “Doğanın dengesi korunması açısından ve keklik popülasyonunu artırma yaban hayvanlarının aç kalma tehlikesini düşünerek halkımızın bu konuda duyarlı olmalarını ve yemek artıklarını ilgili yerlere bildirmeleri konusunda gerek basın, gerekse Kurumlar vasıtasıyla sağlamakta yarar var” dedi.

Orman ve Su İşleri 13. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer ise yaptığı açıklamada, “Yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı nedeniyle yaban hayvanlarının beslenme sıkıntısı çekmeleri üzerine son yıllarda özellikle keklik popülasyonundaki azalmayı önlemek, tabiattaki doğal dengeyi korumak için her yıl olduğu gibi düzenli olarak yemleme çalışmaları yaptıklarını ifade etti. Şuana kadar Erzurum ve bölgemizde bulunan yaban hayatı geliştirme sahaları içerisine 20 ton yem 2 ton saman çok miktarda sakadat bırakıldı. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda 70 ton ve üzeri yemleme ve sakadat bırakmayı hedefliyoruz. Doğada yaşayan yaban hayatını korumak için herkes üzerine düşeni yapmalı. Bu konuda emeği geçenlere de teşekkür ederim. Yemleme çalışmaları kış mevsimi boşunca devam edecek." dedi.