ERZURUM Haber Girişi : 15 Nisan 2016 16:15

AB DELEGASYONU BAŞKAN YARDIMCISI'NDAN ETSO'YA ZİYARET

AB DELEGASYONU BAŞKAN YARDIMCISI'NDAN ETSO'YA ZİYARET
Avrupa Birliği (AB) destekli bir hayvancılık projesinin açılış töreni için Erzurum'a gelen AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Bela Szombati, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik'i makamında ziyaret etti
Avrupa Birliği (AB) destekli bir hayvancılık projesinin açılış töreni için Erzurum'a gelen AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Bela Szombati, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik'i makamında ziyaret etti. 
Ziyarette Başkan Yücelik'e, Erzurum'a ilk defa geldiğini ve bunun kendisi için heyecan verici olduğunu ifade eden Szombati, kendisinin tarih eğitimi aldığını, bu sebeple Erzurum'daki Osmanlı ve Selçuklu eserlerini görmek için sabırsızlandığını ifade etti. AB Bilgi Merkezi'ne ETSO bünyesinde yer verdikleri, tanıtım ve bilgilendirme faaliyetlerine destek sağladıkları için Başkan Yücelik'e teşekkür eden Szombati, ülkenin çeşitli bölgelerinde faaliyetlerini sürdüren AB Bilgi Merkezlerinin Türkiye'nin AB'ye katılım sürecinde çok önemli bir görev yüklendiğine dikkati çekerek, bu merkezlere yeni dönemde daha fazla dinamizm kazandıracaklarını söyledi.
SZOMBATİ; "TÜRKİYE STRATEJİK ORTAĞIMIZ"
Türkiye'de Cumhurbaşkanı ve Başbakan başta olmak üzere birçok yetkili kişinin Türkiye'nin AB'ye katılım sürecindeki kararlılıklarını dile getirdiğini hatırlatan Szombati, Gümrük Birliği'nin yeniden modernizasyonu ve vize serbestisi konularında yapılan çalışmalarla da Türkiye-AB ilişkilerini daha üst seviyelere taşımayı arzu ettiklerini vurguladı. Türkiye'nin ekonomik performansının çok iyi olduğunu kaydeden AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Bela Szombati, Türkiye'nin ihracatının yüzde 40'ından fazlasını AB üyesi ülkelere yaptığını belirterek, "Türkiye'nin bizim için iki büyük önemi var. Birincisi aday ülke olması, ikincisi de stratejik ortağımız olmasıdır. Bunun için daha önce sözünü ettiğim gibi Gümrük Birliği'nin modernizasyonu çok önemli. Biz Türkiye ile sadece sanayi ve gıda sektörlerinde değil, hizmet ve tarım sektörlerinde de daha fazla işbirliği yapmayı arzu ediyoruz" diye konuştu.
YÜCELİK; "KATILIM SÜRECİNDE CİDDİ REFORMLAR YAPILDI"
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ise konuşmasında, misyonu gereği AB Bilgi Merkezi'ne oda bünyesinde yer vermekten tereddüt etmediklerini ve her türlü faaliyetinde yanında olduklarını kaydetti. Türkiye'nin son dönemde çok hızlı gelişen bir ülke olduğunu belirten Başkan Yücelik, dünyadaki büyük rekabet ortamına Avrupa ile birlikte entegre olmak istediklerini anlattı. AB'ye katılım sürecinde Türkiye'de birçok alanda çok ciddi reformlara imza atıldığının altını çizen Başkan Yücelik, "Ülkemizin AB'ye üyelik yolunda gösterdiği aynı özveriyi, hassasiyeti ve performansı Avrupa Birliği'nden de görmeyi arzu ediyoruz. İnsanımızın bu yöndeki beklentisinin gözardı edilmemesi gerekir. AB'nin Türkiye sağlayacağı faydalar gibi ülkemizin de AB'ye ciddi katkılarının olacağına inanıyoruz" diye konuştu.
Türkiye'nin teröre karşı 30 yılı aşkın bir süredir sürdürdüğü büyük mücadelede Avrupalı dostlarını da yanında görmeyi arzu ettiğini söyleyen Başkan Yücelik, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Terör her yerde terördür. Masum insanların canına kasteden her oluşum bizim için aynıdır. Bu sebeple bugün ülkemiz farklı terör örgütleriyle mücadele ediyor. Bu mücadelede, zaman zaman kendisiyle aynı acıları yaşayan Avrupa ülkelerinin Türkiye'yi yalnız bırakmaması gerekir. Ülkemizde son dönemde yaşanan terör olaylarını farklı boyutlara taşımaya çalışanları da kınıyoruz. Ülkemizde hiçbir vatandaşımız arasında ayrı gayrı yoktur. Hepimiz bu vatanın bir parçasıyız."
Başkan Yücelik ziyaretin sonunda Bela Szombati'ye Erzurum'a özgü gümüş işlemeli Oltutaşı tespih hediye etti.
Etiketler : etso
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.