EKONOMİ Haber Girişi : 14 Mart 2009 13:59

8 cami törenle hizmete girdi

8 cami törenle hizmete girdi

Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu nu Düzce Valisi Bülent Kılınç tarafından, Kaynaşlı gişelerinde karşılandı. Vali Bülent Kılınç, Bakan Said Yazıcıoğlu na valilik makamında Düzce ile ilgili bilgiler verdikten sonra El Sanatları Eğitim Merkezi nde yapılan bir aynayı hediye etti. Bakan Yazıcıoğlu cuma namazını kılmak üzere Düzce Cedidiye Camii ne geçti. Camiye gelen Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, cuma hutbesini okudu. Cuma namazı çıkışında Düzce Belediyesi ni ziyaret eden Bakan Yazıcıoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Keleş tarafından çiçeklerle karşılandı. Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Bakan Yazıcıoğlu na dini motifler içeren bir tablo hediye etti.


Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu daha sonra Burhaniye Mahallesi General Kazım Sokak ta yapılan İl Müftülük binasının açılış törenine katıldı. Müftülük hizmet binası ve 8 caminin açılış törenlerine, Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, AK Parti Düzce Milletvekilleri Metin Kaşıkoğlu, Celal Erbay, Düzce Valisi Bülent Kılınç, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, Alay Komutanı Jandarma Albay, Sebahattin Toprak, İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, Kültür ve Turizm İl Müdürü Özcan Budak, AK Parti Belediye Başkan Adayı İsmail Bayram, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış töreni Kur an-ı Kerim in okunmasının ardından konuşmalara geçildi.


Bakan Yazıcıoğlu burada yaptığı konuşmada, depremlerde birçok kamu binasının ve ibadethanenin yıkıldığını belirterek, "Düzce diğer illerimiz gibi, bölgedeki diğer yerleşim alanlarımız gibi yaralarını kısa süre içerisinde sardı. Bu gün de burada 8 tane cami ve Düzcelilerimize yaraşır bir müftülük hizmet binasının açılışını yapıyoruz. Belediyemiz yeni binasına geçmiş, vilayetimiz de birkaç ay içerisinde yeni binasına taşınmış olacak. Böylece, yapılanlar yıkılanlardan çok daha derli, toplu bir şekilde yapılıyor. Ancak değerli başkanımızın da ifade ettiği gibi, binaları yapmakla iş bitmiyor, onların fonksiyonel bir şekilde kullanılması ve azami faydayı sağlayacak şekilde onlardan yararlanılması gerekiyor. Bunun için, Diyanet İşleri Başkanlığı mızın büyük gayreti vardır. Din görevlilerimiz zor şartlar altında fedakar bir şekilde sizlere hizmet verme gayreti içerisindedirler. Bir taraftan da eğitim seviyelerini yükseltmek için yoğun bir çalışma içindedirler. Önemli olan sizleri en güzel hizmeti sunmaktır. Herkesin gayreti bunun içindir." dedi.


Bakan Yazıcıoğlu yapılan hizmet binalarının yapımında birçok kişinin hizmeti ve emeği olduğunu belirtti. Yazıcıoğlu," Allah onların hepsinden razı olsun. Değerli Düzceliler, Türkiye güçlü ve büyük bir ülke. Türkiye nin gücünü görebilmek için, biraz Türkiye ye dışarıdan bakabilmek lazım. Bu imkanı bulabilenler, bunu çok daha yakın bir şekilde görebiliyorlar. Gerçekten Türkiye dışarıdan göründüğünde dev gibi bir ülke görünümünde. Bu gün Türkiye Avrupa dışında, Balkanlar da, Kafkaslar da, Orta Asya dan Afrika ya kadar dünyanın her köşesiyle ilgili durumdadır. Bu saydığım bölgelerde bir sorunun çözümü için Türkiye nin katkısı ve Türkiye nin görüşü olmadan hiçbir sonuca ulaşma imkanı da yoktur. Her gittiğimiz yerde gözlerin Türkiye üzerinde olduğunu da görüyoruz. Özellikle Diyanet İşleri Başkanlığımızın, sade Türkiye de değil, Türkiye içinde değil, dünyanın dört bir tarafında, Orta Asya da Balkanlar da Kafkasya da, zaten Avrupa ülkelerinde öteden beri var. Amerika dan Avustralya sına kadar ve en son Afrika ya kadar, bütün dünyanın gözü Türkiye üzerinde olduğu gibi, dini anlamda da Diyanet işleri Başkanlığımızın hizmetine taliptir." şeklinde konuştu.


Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, hizmete giren müftülük ve 8 caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür etmek için Düzce ye geldiğini belirterek, "Biz 2006 yılında buraya geldik, umut kırıcı bir manzaraydı ama biz size inandık, sizin o yüreğinizdeki sevgiye, o hamiyete, gayrete güvendik yola çıktık. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bizim yaptığımız sadece ve sadece size dua etmek ve sizi teşvik etmekti. Bu güzel eserler sizin eserinizdir. Bakın biz teşekkür edilmek için burada değiliz. Biz size teşekkür etmek için, size şükran duygularımızı ifade etmek için buradayız." dedi.


Düzce Valisi Bülent Kılınç eldeki kıt imkanlarla yapılan hizmet binalarının yükselmesi ve hizmete açılmasının gurur verici olduğunu söyledi. Vali Kılınç, "Sadece Türkiye de değil dünyanın dört bir tarafında milletimizin yardımlarıyla kıt imkanlarla güzel binalar yükselmekte ve hizmet vermekte. Bu nedenle milletimizle ne kadar gurur duysak azdır." şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından müftülük hizmet binası açılış kurdelesi Bakan Said Yazıcıoğlu, Düzce Valisi Bülent Kılınç, AK Parti Düzce Milletvekilleri Metin Kaşıkoğlu ve Celal Erbay, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu ile birlikte kesti.