EKONOMİ Haber Girişi : 28 Mart 2011 01:30

70 Yaşında Kur'an Okumayı Öğrendiler

70 Yaşında Kur'an Okumayı Öğrendiler

Polatlı Şehitlik Camii'nde yapılan Kur'an ve ilmihal derslerine katılan 22 kişi, 4 ayda Kur'an-ı Kerim'i okumayı öğrendi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan cami derslerine katılanlara, düzenlenen törenle Kur'an ve ilmihal derslerine katılım belgesi verildi.

Şehitlik Camii İmamı Nevzat Kızılyar, derslere devam eden, yaşları 30 ila 70 arasında değişen cemaatin, 4 ay gibi kısa zamanda Kur'an'ı okumayı öğrenip, ilmihal bilgilerini tazeleyerek diplomalarını almaya hak kazandıklarını belirtti. Kızılyar, diploma vermenin amacının hem genç nesillere örnek olmaları hem diğer Kur'an bilmeyen cemaate teşvik olma amacı taşıdığını ifade etti.

Din Görevlileri Derneği Başkanı Hikmet Boza da Peygamber Efendimiz'in (sav) Kur'an öğreneni ve Kur'an öğreteni hayırlı insan olarak vasıflandırdığını ifade etti. Boza, "Bugün burada Kabe'nin bir şubesi olan Şehitlik Camii'nde hem öğrenerek hem öğreterek hayırlı insan olma sıfatını kazanmış insanlarla beraberiz." diye konuştu.

Kur'an öğrenim belgesini alan 70 yaşındaki Hamza Kurudere ise duygularını şu sözlerle dile getirdi: "Hocamıza çok çok teşekkür ediyoruz. Ciddi sabır göstererek, şahsi dinlenme saatinden fedakarlık göstererek, ilerlemiş yaşımıza rağmen bize Kur'an öğretti. Ömürlük Kur'an hasretimizi bitirdi. Polatlı'da kendisinin yılın imamı seçilmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı."