GÜNDEM Haber Girişi : 29 Ekim 2021 17:16

7’den 70’e yağmur altında Cumhuriyet Bayramını kutladılar

7’den 70’e yağmur altında Cumhuriyet Bayramını kutladılar
Erzurum’da Cumhuriyetin Kuruluşunun 98. yılı düzenlenen törenle kutlandı.

Kutlamalar sırasında başlayan yağmur ise kutlamalara engel olmadı. Şemsiyelerini ve yağmurluklarını alan 7’den 70’e yüzlerce Erzurumlu, tören alanına koştu.

Cumhuriyetin Kuruluşunun 98. yılı etkinlikleri Erzurum Hastaneler Caddesi'nde düzenlenen törenle kutlandı.

Törene katılan Erzurum Valisi Okay Memiş, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen alana gelen öğrencileri ve askeri birlikleri araçla selamlamasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Protokol konuşmalarının ardından öğrencilerin ve askeri birliklerin geçişleri yapıldı.

Tören sırasında aniden bastıran yağmur ise vatandaşlara engel olmadı. Şemsiyesini ve yağmurluğunu giyinen vatandaşlar tören alanına koştu.

Bebek arabasında alana çocuklarını getiren aileler ise töreni yağmura rağmen ellerindeki bayraklarla takip ettiler.

OKULLARDA 29 EKİM COŞKUSU

Cumhuriyetin ilanının 98. Yıldönümü, Erzurum’daki ilk ve orta öğretim okullarında da coşkuyla kutlandı.

Erzurum merkez Tatbikat İlkokulu’nda düzenlenen kutlamalar, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Okul Müdürü Yener Kütükçü’nün günün anlam ve önemini belirten konuşmasından sonra öğrenciler Cumhuriyet konulu şiirler okudu.

Kutlama programında daha sonra okulun 2-C Sınıfı öğrencileri, Sınıf Öğretmenleri Seher Yazıcı ve halkoyunları eğitmeni İrfan Küçük nezaretinde hazırlandıkları halk oyunları gösterilerini sundular.

Velilerinin de yoğun ilgi gösterdiği programda minik öğrencilerin Kafkas Halk Oyunları ve Zeybek gösterileri izleyenlerden tam not aldı.

Kutlamalarda görev alan öğrenciler programın final bölümünde 10. Yıl Marşı ve ‘Cumhuriyet Çocukları’ şarkısını hep birlikte seslendirdiler.

OLTU’DA CUMHURİYET BAYRAMI KUTLANDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Erzurum’un Oltu ilçesinde bir dizi etkinlik düzenlendi.

Dün düzenlenen çelenk sunma törenin ardından bugün sabah 09:30’da Oltu Kaymakamı Cevdet Bakkal, makamında kabul ettiği protokol üyeleri ile bayramlaştı. Olumsuz hava koşulları sebebiyle tören ilçe kapalı spor salonunda yapıldı.

Protokol tarafından törene katılanların bayramı kutlandıktan sonra Oltu Kaymakamı Cevdet Bakkal tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Oltu Kaymakamı Bakkal; “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları aziz Şehit ve Gazilerimizi rahmetle ve minnetle anarak sözlerime başlamak istiyorum

Bugün Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. Yıldönümünü sevinçle gururla kutluyoruz. Bugün tarih sahnesinden silinmek istenen bir milletin hürriyeti ve istiklali uğruna destanlar yazarak var olma mücadelesi kazandığı vatanı parsellenen bir milletin esareti asla ve asla kabul etmeyeceğini bütün dünyaya haykırdığı günü kutluyoruz. Bu büyük Bayram hepinize kutlu olsun” dedi

Oltu Anadolu Lisesi öğrencilerinin okuduğu şiirlerin ve gösterilerin ardından kutlama töreni sona erdi.

Törene Oltu Kaymakamı Cevdet Bakkal, Oltu Garnizon Komutan Vekili Piyade Yüzbaşı Erdem Saraçoğlu, Oltu Belediye Başkanı Necmettin Taşçı, Cumhuriyet Başsavcısı Mikail Sarıkaya, Atatürk Üniversitesi Oltu Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cavit Yeşilyurt, CHP Oltu İlçe Başkanı Yüksel Atabay, İyi Parti Oltu İlçe Başkanı Hikmet Dağ, Saadet Partisi Oltu İlçe Başkanı Mahmut Gürsoy’un yanı sıra kurum amirleri öğrenciler ve aileleri katıldı.

ŞENKAYA'DA CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Erzurum'un Şenkaya ilçesinde coşkuyla kutlandı.

Şenkaya’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda Şenkaya Kaymakamı Malik Çalışır ve Şenkaya Belediye Başkanı Yavuz Bedir, Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti.

Cumhuriyetinin kuruluşunun 98'inci yıl dönümü dolayısıyla Şenkaya 75. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu Spor Salonunda tören düzenlendi. Tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Şenkaya Kaymakamı Malik Çalışır yaptı.

Programda öğrenciler şiirler okudu, halk oyunları gösterileri ile çeşitli gösteriler sundu.

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle atletizm koşusu ve güreş gösterisi yapıldı. Tören çeşitli dallarda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verilmesiyle sona erdi

Törene, Şenkaya Kaymakamı Malik Çalışır, Belediye Başkanı Yavuz Bedir, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Fatih Kurt, İlçe Emniyet Amiri Soner Kocaman, kurum amirleri, öğrenciler ve halk katıldı.

CUMHURİYETİN 98. YILDÖNÜMÜ PASİNLER’DE KUTLANDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 98. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Erzurum’un Pasinler ilçesinde coşkuyla kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 98. yıl dönümü törenleri saat 10’da saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan ilçe kaymakamı Emre Zeyrek, "Bugün şan ve şeref dolu yüce Türk milletin işgale karşı göğsünü siper edip, istiklal mücadelesi verilişinin, yeniden devlet olma azmini gösterip, modern Cumhuriyetin kuruluşunun 98. yıl dönümüdür. Bugün cumhuriyetin ilan edildiği, egemenliğin kaynağının millete ait olduğunu ifade eden devlet sisteminin kabul edildiği gündür. Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Savaşı kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum" dedi.

Zeyrek, törene katılan öğrencilere ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz” sözünü hatırlatarak cumhuriyete sahip çıkmalarını istedi.

Pasinler kapalı spor salonunda yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinde İlçe Halk Eğitim Merkezi Folklor ekibi gösterilerinin ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla dereceye giren öğrencilere Kaymakam Kadir Emre Zeyrek, Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli ve daire amirleri tarafından ödüller verildi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.