ERZURUM Haber Girişi : 20 Şubat 2017 00:26

69 yıldızımızla yarıştık

69 yıldızımızla yarıştık
Sporcularımız zeki, çevik ve ahlaklı olmak için çalıştı
11 Şubat'ta başlayan ve 13'üncüsü gerçekleştirilen EYOF 2017, Erzurum'da eleştiri, hoşgörü ve 
taktirleri de bir arada topladı. 34 ülkeden 675 sporcunun katıldığı EYOF 2017 müsabakalarında Rusya 19 altın, 9 gümüş, 11 bronz madalya alırken, Türk Milli Takımı, 2 gümüş ve 1 bronz madalya ile yetindi. 
Branşlarında ilk kez madalya alan Türk Milli Takımı'nı kutlayan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Ülkemizin ev sahipliğinde Erzurum'da düzenlenen 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nde mücadele eden genç yıldızlarımızı aldıkları madalyalardan dolayı kutluyor ve 
başarılarının devamına inanıyorum," dedi. 
Festival nedeni ile öğrencileri uzun tatile gönderen Atatürk Üniversitesi'ne esnaftan tepki, Festival sırasında yabancı sporculara Kuranı Kerim dağıtmak isteyen cemaat üyelerine hayret, 
ulaşımda yaşanan sıkıntılara da eleştiri vardı. 269 sağılık personelinin 24 vakaya 
müdahale ettiği 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nin 13'üncüsü Erzurum'da böyle bitti. 12 Şubat pazar günü Kazım Karabekir Stadyumu'nda açılış töreni ile start alan EYOF 2017'nin kapanış töreni de Atatürk Üniversitesi yerleşkesindeki Oyunlar Köyü'nde yapıldı. 
Etiketler : eyof
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.