GÜNDEM Haber Girişi : 16 Mart 2015 12:28

562 kilometre bölünmüş yol

562 kilometre  bölünmüş yol
2002 yılında bu yana 562 kilometre bölünmüş yolun yapıldığı Erzurum,İstanbul, İzmir ve Bursa gibi illeri geride bırakarak 81 il arasında dördüncü sırada yer aldı.
ERZURUM, bölünmüş yol zengini illerin başında yeraldı. Karayolları Genel Müdürlüğü verilerine göre 2002 yılından bu yana 562 kilometre bölünmüş yolun yapıldığı kent,  Konya, Ankara ve Sivas'ın ardından dördüncü sıraya yerleşti.  Bin 690 kilometre yol ağı bulunan Erzurum'da 2015 yılı programına yeni yollarında alındığı ve bölünmüş yol çalışmalarının aralıksız devam edeceği öğrenildi.
BÖLÜNMÜŞ yol ağında zirveye adım adım ilerleyen Erzurum'un tüm komşu illerle bağlantısı bölünmüş yollarla sağlandı. Erzurum- Ağrı, Erzurum- Artvin, Erzurum- Bayburt, Erzurum- Erzincan ve Erzurum-Kars yollarına son olarak Erzurum-Bingöl karayolu da eklendi.  Karayolları ekiplerinin bölünmüş yollarla birlikte 3 bin 500 kilometrelik yolda da asfalt çalışması yapıldığı bildirildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.