SAĞLIK Haber Girişi : 07 Nisan 2014 16:59

42. İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursu

42. İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursu
42. İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursu, uluslararası bir katılımla Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Türk Kardiyoloji Derneği ve Acil Tıp Uzmanları Derneği tarafından düzenlenen “İleri Kardiyak Yaşam Desteği” kursunun 42.’si, Atatürk Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapıldı. Kursa çok sayıda öğrenci katılırken, İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursu Koordinatörü Doç. Dr. Zeynep Gökcan Çakır, uluslararası bir katılımın olduğunu ifade etti.
Kardiyak Yaşam Desteği kursu, kalbi ve solunumu aniden durmuş hastalara acil müdahale yapmayı, hem sağlıkçılara hem de diğer insanlara sevdirmeyi amaçlayan bir aktivite olduğunu söyleyen Çakır, ileri sağlıkçıların yeni yönetmelik gereği bu kursa tabi olmak zorunda olduklarını, o yüzden bu kursu Türkiye’nin birçok yerine götürdüklerini belirtti.
Çakır, 3 yıl geçerli olan sertifika eğitimine katılan arkadaşlar, ölümle baş başa kalındığında neler yapılabilir, kalbi ve solunumu duran kişilere nasıl müdahale edilebilir, tüm bunları öğrenebileceklerini söyledi.