Haber Girişi : 14 Ağustos 2017 01:16

'Yüksek İrtifa'dan yüksek gelir

'Yüksek İrtifa'dan yüksek gelir
Bu kamp sayesinde, otellerin ve esnafın yüzü güldü

TFF de Erzurum'u tercih etti

Bu yıl 40 futbol takımı Erzurum'daki yüksek irtifa kampına katıldı. Bir buçuk ay süren kamp süresince, başta Palandöken'deki oteller olmak üzere, esnafın kasasına beklentinin üzerinde para akışı oldu. 
Bu yıl Türkiye Futbol Federasyonu da Erzurum'u tercih ederek, onlarca hoca ve hakemi yeni sezona Palandöken'de hazırladı.

Başkan Sekmen'in başarısı

Temelini, Türkiye Futbol Federasyonu ile birlikte bir önceki Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'in attığı, ancak Mehmet Sekmen'in geliştirip dünyaya duyurduğu 
Palandöken Yüksek İrtifa Kampı, artık Erzurum ekonomisi için can simidi oldu. Kamp sayesinde Erzurum iç turizmde de gözle görünür bir canlılık yaşadı.

'Yüksek İrtifa'dan yüksek gelir

Kara propagandaya rağmen

Çeşitli lobilerin aleyhte kampanyalarına rağmen bu sezon Erzurum'da 40 takım yüksek irtifa kampına katıldı ve yeni sezona Erzurum'da hazırlandı. Ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu da (TFF)  bu sezonda görev yapacak hakem ve futbol hocalarını Palandöken'de hazırlık kampına aldı. Bu sayede yüzlerce spor insanının yolu Palandöken'den geçmiş oldu.

Şehir ekonomisine taze kan geldi

Palandöken'deki otel işletmecilerinin verdikleri bilgiye göre Erzurum bir buçuk aylık yüksek irtifa kampı sayesinde futbol takımlarından toplam 7 milyon lira gelir elde etti. Bu paranın yaklaşık 4 milyonu dağdaki otellere giderken, 3 milyonu da başta yeme-içme ve hediyelik eşya sektörü olmak üzere şehrin genelinde harcandı.

Oteller artık yazın da dolmaya başladı

Yılın beş ayını kayak ve kış sporları nedeniyle dolu geçiren oteller, 7 ay boyunca bilançolarına "zarar" yazıyordu. İşte bu yüksek irtifa kamp merkezi sayesinde, aynı oteller şimdi yılın beş ayında atıl durumda olacaklar. Bu da Palandöken'i her geçen gün biraz daha cazip hale getirmektedir. Böyle devam etmesi halinde yeni otel yapımının gündeme gelmesi çok yakın bir ihtimal.

Çok amaçlı kapalı spor salonları yapılmalı

Uzmanlar, Erzurum'un iklimi, rakımı ve temiz havası spor dünyası için biçilmiş bir kaftandır diyorlar. Futbol takımlarının antrenmanı için hazırlanan tesislerde bu yıl 40 takım konuk oldu. Ancak, tesislerin kapasitesi yaklaşık yüz takımı ağırlamaya yetecek çapta. Yaz sezonunun tamamının dolu geçmesi isteniyorsa -ki, herkesin arzusu bu- yapılacak tek şey, aynı yere çok amaçlı kapalı spor tesislerinin de yapılmasıdır. Çünkü böylelikle kapalı salonda yapılan sporlar için de yüksek irtifa kamp merkezi imkânı sağlanmış olacaktır. Bu da, Erzurum ekonomisinin büsbütün canlanması anlamına gelir.


Etiketler : şener
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.