EĞİTİM Haber Girişi : 11 Eylül 2017 00:51

'Suç servisleri'ne AMAN YOK

'Suç servisleri'ne  AMAN YOK
Gözümüzden gözümüze emanet edemediğimiz yavrularımızı taşıyan okul servisleri, son skandallar üzerine ülke çapında mercek altına alındı
Harekete geçen İçişleri Bakanlığı, öğrenci taşıyan servis araçlarını sıkı denetim altına alacak. Buna göre, suça bulaşmış hiç kimse ne servis sürücüsü olabilecek ne de servis hizmeti veren şirket sahibi...

Yanlış yapanın belgesi iptal edilecek!

Aynı kapsamda Milli Eğitim de okullar üzerindeki denetimini artırarak, okul yöneticilerinin kayıtdışı para alarak servis şirketleri lehine hareket etmesinin önüne geçecek. Aksi yönde hareket eden yöneticilerin derhal görevine son verilecek.

Uyuşturucu çetelerinin mahsum çocukları zehirlemelerine izin verilmeyecek

Yanlış yapan gidecek!

Aynı kapsamda Milli Eğitim de okullar üzerindeki denetimini artırarak, okul yöneticilerinin kayıt dışı para alarak servis şirketleri lehine hareket etmesinin önüne geçecek. Aksi yönde hareket eden yöneticilerin derhal görevine son verilecek.

Birbirinden bağımsız denetimler!

Son dönemde özellikle İstanbul'da görev yapan okul servisleriyle ilgili hem şikâyetlerin artması, hem de servisçilerin sürekli suç işlenmesi, tüm gözlerin bu sektöre çevrilmesine neden oldu. İlgili birimler, alınan önlemler sayesinde hem okullar, hem okul çevreleri hem de okul servisleri birkaç koldan birbirinden bağımsız bir şekilde denetleneceğini bildirdi.

İstanbul'da yaşanılanlar herkesi korkuttu!

Her ne kadar büyük kentlerin dışında benzer şikâyetler yaşanmıyor olsa da, hükümet düğmeye basarak yurt genelinde "okul servisi sorunu"nu masaya yatırdı. Bu çerçevede velilerin servis tekeline mahkûm olmasının önüne geçilecek ve bundan daha önemlisi de öğrencilerin her türlü tehlikeden uzak bir şekilde evinden okuluna, okulundan evine getirilip götürülmesi sağlanacak.

Uyuşturucu satıcılarına karşı amansız savaş!

İçişleri Bakanlığı yeni eğitim öğretim yılında, sokaklarda ve okul önlerinde uyuşturucu satışı yapan çetelere karşı da amansız takip yapacak. Torbacılar kanalıyla okul önlerinde küçük yaştaki çocukları uyuşturucuya alıştırmaya çalışan çetelere göz açtırılmayacağını belirten yetkililer, bu hususta ailelerin de son derece dikkatli ve uyanık olması gerektiğini söylediler.
Ramazan KARATAŞ

Etiketler : servis
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.