EKONOMİ Haber Girişi : 07 Haziran 2010 23:29

'Sevgiye Uzanan Eller' ve 'Çiçek Tutan Eller' Projesine İl Müftülüğünden Destek

'Sevgiye Uzanan Eller' ve 'Çiçek Tutan Eller' Projesine İl Müftülüğünden Destek

Adana İl Müftülüğü, Adana Valiliği Tarafından Bir Süre Önce Başlatılan 'Sevgiye Uzanan Eller' ve 'Çiçek Tutan Eller' Projelerin uygulandığı pilot mahalle seçilen Şakirpaşa Mahallesi Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda bayanlara yönelik konferans düzenlendi. İl Müftü Yardımcısı Saliha Bilgiç, İslam’da kadına çok büyük önem verildiğini belirtti.
   
Düzenlenen konferansta konuşma yapan Adana İl Müftü Yardımcısı Saliha Bilgiç ” Kadının hayatın her kademesinde yer aldığını ve insan varlığının değerinin kadına borçlu olduğunu belirten, İslam'da toplumsal cinsiyet ayrımcılığının olmadığını ifade etti.

 
Bilgiç, Kuran'ı Kerim'in kadını tarif ederken, huzur, rahmet ve sevgi kaynağı olarak ona değerlerin en güzeliyle hitap ettiğini belirtti. Peygamber Efendim iz’in de Hadis'lerinde kadına ayrı bir değer verdiğini belirten, Peygamber Efendimize ilk iman eden ve İslam davası uğruna ilk şehit edilenin de kadın olduğu İslâm’da Kadın ve Aile hakkındaki konuşması şu sözlerle devam etti Hanımlara öğütler vererek “Eşlerine karşı saygıda kusur etmemelerini bunun karşılığı olarak ta karşı cinsten aynı saygıyı beklediklerini dile getirerek hanımların daha sabırlı ve dingin olmaya davet ettiğini hatırlattı.
Saliha Bilgiç , yuvayı dışı kuş yapar bunun bilincinde olan genç kızlarımız kendi kuracakları ailelerinin temelini atarken geçmiş tecrübeleri olan aile büyüklerinden yardım talebinde buluna bilirler. Kendilerine iyi bir aileyi model alabilirler diyerek aile büyüklerinin fikirlerinden destek alınması konusunda açıklamalarda bulundu.

Bu gibi programların yapılmasından dolayı memnuniyetini dile getiren Bilgiç ,bu tür organizasyonların toplumumuz açısından çok önemli olduğunu toplumu birbirine bağlayarak ayakta tutan değerlerden olduğunu dile getirerek 'Sevgiye Uzanan Eller' ve 'Çiçek Tutan Eller' Projesini hayata geçiren Sayın Valimiz İlhan Atışa’a teşekkürlerini iletti.

İl Vaizlerinden Dr. Ayşe Gültekin’de “İslam’da Çocuk ve Aile Hayatı” konusunda bilgi verdi.

Katılımcıların yoğun olduğu konferans yaklaşık 1,5 saat devam etti. Katılımcılar Müftülüğümüzden bu gibi programların devamını istiyoruz diye konuştular. Daha sonra Diyanet işleri yayınlarından oluşan kitaplar hediye edildi.