ERZURUM Haber Girişi : 03 Mart 2016 01:17

'Istinaf' için geri SAYIM BAŞLADI

'Istinaf' için geri SAYIM BAŞLADI
Erzurum; sağlık, eğitim, ticaret, ulaşım ve turizmden sonra şimdi de yargı alanında bölgenin "merkez üssü" oluyor...
Palandöken/Ömer Karataş
Yargıtay artık rahat bir nefes alacak OSMANLI döneminde başlayıp Cumhuriyet'in ilk yıllarına kadar devam eden, eski adıyla "istinaf" yeni adıyla bölge adliyesi olan yeni yapılanma artık tamamlandı. 
Yargıtay'ın iş yükünü hafifletmek amacıyla kurulan bölge adliyeleri, aynı zamanda Yargıtay görevi üstlenecek. 
Geçtiğimiz gün Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile aralarında Erzurum'un da bulunduğu Bölge Adliyesi'nin toplam sayısı 7 olacak...

Onlarca hakim ve savcı atanacak

HALEN Ünal Bingül'ün başsavcı olarak görev yaptığı bölge adliyesi bu yılın temmuz ayında faaliyetine başlayacak. 15 il'e hizmet vermesi planlanan bölge adliyesi ya da eski adıyla istinaf mahkemesinde onlarca yargı mensubunun yanı sıra yüzlerce de personel görev yapacak. Erzurum, bir çok alanda bölgenin merkez şehri olma ünvanını elinde bulunduruyor. Bölge Adliyesi'nin hizmete geçmesiyle birlikte, Erzurum'un bu ünvanı daha da pekişecek ve Erzurum aynı zamanda yargı üssü de olacak. Bölge Mahkemesi'nin Erzurum'a kazandırılmasında, AK Parti Hükümeti'nin beraberinde Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanvekili Metin Yandırmaz'ın da ciddi çabası oldu.


Etiketler : istinaf
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.