Haber Girişi : 21 Kasım 2016 08:28

''PizzaGate''

''PizzaGate''
''Pedofili"nin tarihçesine bir göz atalım;
Antik Yunan'da; erkek-kız çocuk ayırımı vardır. Yunanlılarda yetişkinlerin erkek çocukları sevmesi âdeti vardı. Bedence sağlam ve güzel çocuklar özel bir sevgi ve koruma altına alınırdı. Yetişkin bir adam bir gençten hoşlanırsa ve genç çocuğu severse sosyal, maddi-manevi bütün sorumluluklarını üstlenir, onun öğretmeni ve manevi babası olurdu.
Bu tür adetler zamanla cinsel tacizlere dönüşmüş, böylece pedofili (sübyancılık) denilen sapkınlık, salgın bir hastalık halini almıştır. Bu sapkınlık zamanla öyle bir hal almış ki, sonunda genç çocuk kendine sevgili edinemezse ayıplanmaya, toplum tarafından dışlanmaya kadar vardırılmıştır.
"Pedofili"ye maalesef dünyanın her yerinde rastlamak mümkün.
Amerika'da sosyal medya kullanıcıları daha önce dile getirdikleri bir olayı şimdilerde yeni belgelerle tekrar gündeme getirdiler; ''PizzaGate''. 
Avrupa ve Amerikan medyası büyük bir skandalla çalkalanıyor. Reddit isimli sosyal paylaşım sitesinin yayınladığı belgelerde birçok ünlünün, politikacının ve sermaye sahibinin adı geçiyor. Çocuk istismarcılığının hangi boyutlara ulaştığını, kanıt sayılabilecek belgelerle ortaya atılan iddialardaki skandal, Batı'da büyük tartışmalara yol açtı. 
Skandala "PizzaGate" isminin verilmesinin sebebi skandalı organize eden kişinin meşhur bir pizzacı olması ve ünlülerin tüm yazışmalarda pizza kodlarını kullanması olarak ifade ediliyor.
Henüz iddiadan ibaret olan skandalda ilk göze çarpan iddiaların resmi kuruluşlarca örtbas edilmesi. Skandala adı karışanların aralarındaki ödeme trafiği komplo teorisinden daha ciddi bir olayla karşı karşıya olunduğu hissini uyandırıyor. Ayrıca adı geçen ünlülerin sosyal medya paylaşımları ciddi bir yozlaşmanın işaretleri.
Yazışmalarında pizza kodlarını kullanılıyor. Peynir = kız çocuğu, makarna = oğlan çocuğu gibi. Ünlüler de parti verecekleri zaman yüksek meblağlar ödeyip peynirli pizza, bilmem neli makarna gibi terimlerle bu pizzacıdan mail ile sipariş veriyor ve bu çocuklar adrese teslim ediliyor iddaları var.
Skandalın kapısını Belçika'da kaybolan kız çocuklarıyla ilgili şikayetler araladı. Olaylar Avrupa Kıtası'ndan kısa süre içinde Amerika Kıtası'na çevrildi. Bütün sansür uğraşlarına rağmen iğrenç skandal özellikle internet üzerinde yazıldı, tartışıldı. Konu sosyal medya kullanıcılarının da gündeminde yer aldı fakat medyaya yeteri kadar yansıyamadı.
Avrupa'da kayıp mülteci çocuk sayısı 9000 civarında bir sayı ile ifade ediliyorken böyle bir skandalın boyutunun düşünülenden daha derin olduğu ortaya çıkıyor.

Yapılan paylaşımlar buzdağının görünen küçük yüzüyle karşı karşıya olduğumuz izlenimini veriyor.
Etiketler : yıldıray
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.