Haber Girişi : 13 Temmuz 2015 11:56

''KADİR GECESİ'' BİR GECEDE 1000 AY!

''KADİR GECESİ'' BİR GECEDE 1000 AY!
13 Temmuz Pazartesi akşamı inşallah Kadir Gecesini idrak edeceğiz. 
Ramazan ayı, Kur'an'ın indiği mübarek bir aydır.  Kadir Gecesi de Kur'an'ın indiği gecedir.  Kur'an'da ''Bin aydan daha hayırlı'' olarak bildirilen tek gecedir Kadir Gecesi. Allah dilerse bir geceye bin ayın hayrını yükler, dilerse daha fazlasını... 
Demek ki Ramazan'ın içinde Kur'an'ın nüzulüne tanık olmuş çok önemli bir gece var. O gece Rabbimizin izniyle melekler insanların dünyasına iniyor ve tan yeri ağarıncaya kadar adeta bir ''selam, barış, huzur, güvenlik, sulh, selamet'' yağmuru sağanak halde yağıyor her yere...
Hangi gece olduğu kesin bilinmiyor. Peygamberimiz ''Arayın'' buyuruyor. ''Ramazan'ın içinde arayın, son on gününde arayın, on günün tek rakamlı günlerinde arayın...''  Ama mutlaka arayın. İçine 1000 ay, yani 83 yıl 4 aylık bir kazancın sığdırıldığı hasılatı elde edebilmek için arayın... 
Kadir gecesine ''bin aylık'' bir hayır yüklenmesi, insan tüm ömrünü kaybetse de, bir gecede, işin sırrını çözüp kurtulabilir, manasını akla getiriyor. Hani, bir savaştan önce Kelime-i Şehadet getirip de savaşa giren ve şehit olan bir sahabe için Peygamberimiz ''Az yaşadı, çok kazandı'' buyuruyor ya, tıpkı onun gibi... Bir gece de sonsuz mutluluğun kapılarını açmak! 
O halde Kadir gecesi nedir? Ya da şöyle soralım: Kadir Gecesi hangi hallerde içinde bin ayın hazinesini saklar? 
Bunun tek cevabı olabilir: O geceyi, Rabbimizle ahdimizi kopmayacak şekle getirdiğimiz zaman. Yani bu gece bir ahit yenilenmesi gerekecektir: 
Müslüman, -Elestü birabbiküm? Hitabına: -Bela! Deyip, kalbini mühür olarak basmalı ahdine? ''Allahümme ente rabbi. Lâilahe illa ente halaktenî. Ve ene abdüke... Ey Allahım Sen benim rabbimsin. Senden başka ilâh yok. Beni sen yarattın. Ben senin kulunum. Ve ben gücüm yettiği ölçüde senin ahdin üzereyim ve va'dine sadık kalacağım''
''Evet, her şey gücüm yettiği ölçüde... Ama ahdime sadığım.'' Diyebilmelidir Müslüman.  
Sonra, geçmişimizin bir muhasebesini yapıp, hayatımızın dökümünü çıkarmalıyız. Ardından tövbe. Bir daha günahlara dadanmamak üzere Rabbimize söz vermeliyiz. '' Rabbim! Beni arındır, bu günah kirlerinden kurtar beni...'' Diyerek günahlarımızın affını dilemeliyiz. 
Sonra, ''Senin rahmetin sonsuzdur Rabbim, beni bağışla'' Diyerek Rabbimizin merhametine sığınmalı, O'nu görüyormuş gibi, O'nun huzurunda olduğumuzun bilinciyle ve gözyaşlarımızla el açıp yalvarmalıyız. Sadece kendimiz için değil, bütün ümmet-i Muhammet için, ezilen, sömürülen, zulme uğrayan tüm Müslümanlar için?
''İnna enzelnahü fi leyleti'l kadr'' , ''Muhakkak ki biz Kur'an'ı Kadir gecesinde indirdik'' ayetini düşünüp, bu gecenin kutlu olmasına sebep olan Kur'an okumalıyız. Ve Kur'an okurken Kur'an'la yeniden dirilip, Kur'an'dan inşa edilmiş bir insan halini almalıyız.
Ve sabaha kadar Peygamberimizin şu duasını dilimizden düşürmemek gerek: Allahümme inneke afüvvün. Tuhibbu'l afve fa'fu anni. Allahım! Sen affedicisin. Affetmeyi seversin, beni de affet!
Bu gece tüm Müslümanların felahı için ellerimizi semaya kaldırıp gözyaşı dökerek hep birlikte Cenab-ı Hakka dua edelim.
Kadir Geceniz mübarek olsun.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.