GÜNDEM Haber Girişi : 29 Ekim 2017 12:32

350 dağcı Cumhuriyet için yürüdü

350 dağcı Cumhuriyet için yürüdü
Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Atatürk Üniversitesi Spor Kulübü'nün yaptığı "29 Ekim Cumhuriyet Tırmanışı" Palandöken Dağı'nda gerçekleşti.
Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Atatürk Üniversitesi Spor Kulübü'nün yaptığı "29 Ekim Cumhuriyet Tırmanışı" Palandöken Dağı'nda gerçekleşti. 
Atatürk Üniversitesi Yerleşkesi'nde bulunan tırmanma duvarında 3 gün boyunca devam eden Cumhuriyet Bayramı Tırmanış Festivali halkın ve öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Festivalin son günü 350'ye yakın katılımcı ile Palandöken Dağı'na Cumhuriyet Tırmanışı düzenlendi.
Türkiye Dağcılık Federasyonu Eski Başkanı Alaattin Karaca Palandöken Dağı Ejder Tepesi Yürüyüşü öncesi katılımcılara, "Bu anlamlı faaliyete katıldığınız için hepinizi kutluyorum fakat gördüğünüz gibi hava şartları size göre ağır, havanın rüzgarlı olması yukarıda karın yağmış olması sizlerin biraz fedakarlık etmeniz gerekecek" dedi.
Atatürk Üniversitesi Doğa Sporu Antrenörü Yunus Emre Karaca ise, "Bugün Cumhuriyet Bayramı Tırmanış Festivali'nin son gününü gerçekleştiriyoruz. 3 gün boyunca spor tırmanışı yaptık, halka burada eğitimler verdik son gün yarışma yaptık ve 1, 2 ve 3. olan yarışmacılara ödüler verdik. Bugün de yaklaşık 350 kişinin katılımıyla Cumhuriyet tırmanışını gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.
Katılımcılar soğuk havaya rağmen 3 bin 200 rakımlı Palandöken Ejder Tepesi'ne doğru yürüyüşe geçtiler.
Öte yandan, tırmanış sırasında Palandöken Dağı'nda kameralara yansıyan tilki ilginç görüntü oluşturdu. Yiyecek bulmak için arazide gezen tilki bir süre şaşkın bakışlarla etrafına bakındı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.