ASAYİŞ Haber Girişi : 26 Şubat 2014 14:24

200 askerle dev operasyon!

200 askerle dev operasyon!

Erzurum İl Jandarma Komutanlığı, "Haberleşme ve Enerji Nakil Kablo Hırsızlığı" yaptıkları iddia edilen çeteye yönelik Erzurum’un ilçeleri ve Artvin ile Erzincan’da eş zamanlı operasyon düzenledi. Yaklaşık 200 jandarma ve özel eğitimli 5 köpekle yapılan operasyonda, suç örgütünün lideri T.A.’nın da aralarında bulunduğu 15 kişi yakalandı.

Şenkaya, Oltu, Olur, Narman ve Tortum ilçeleri ile Artvin ve Erzincan illerinde "Haberleşme ve Enerji Nakil Kablo Hırsızlığı" suçlarına karıştıkları öne sürülen çeteye yönelik Erzurum İl Jandarma Komutanlığı’nca eş zamanlı operasyon düzenlendi. Oltu Cumhuriyet Başsavcısının talimatıyla, 25 Şubat’ta gerçekleştirilen ve 200 Jandarma personeli ile kendi alanında özel eğitimli 5 köpeğin katılımıyla yapılan operasyonda, suç örgütü lideri olduğu iddia edilen T.A. ile birlikte 15 kişi gözaltına alındı.

Operasyonda gözaltına alınan zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramamalarda, 1 adet Kaleşnikof marka uzun namlulu silah ile bu silaha ait 2 adet şarjör ve 105 adet fişek, 1 adet 9 mm. Tabanca, 8 adet kablo kesme makası, bin 400 kilogram bakır kablo,  9 bin 300 metre Türk Telekom’a ait haberleşme nakil kablosu ele geçirildi. Ele geçirilen malzemelere de el konuldu.

Suç örgütüne yönelik operasyon aynı zamanda söz konusu bölgelerde yaşanan 22 faili meçhul hırsızlık olayının da aydınlanmasına neden oldu. Hırsızlık çetesinin Erzurum ve ilçelerinin yanı sıra Artvin ve Erzincan’da 200 bin metre haberleşme kablosunu çaldıkları ve bu yolla Türk Telekom’u yaklaşık 500 bin TL zarara uğrattıkları belirlendi.