GÜNDEM Haber Girişi : 19 Mayıs 2014 20:53

19 Mayıs buruk kutlandı

19 Mayıs buruk kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Manisa Soma’da yaşanan maden faciası nedeniyle ertelenirken, Havuz Başı’nda Atatürk Anıtına Çelenk Bırakılıp, saygı duruşu yapıldı. 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Erzurum’da buruk bir şekilde kutlandı. Soma’da meydana gelen maden faciası nedeniyle kutlama etkinlikleri iptal edildi. Sadece Havuz Başı’ndaki Atatürk Anıtına Çelenk konuldu. Saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşı okundu. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Memduh Ceyhan, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Ceyhan, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız Manisa Soma’da meydana gelen maden faciası nedeniyle 19 Mayıs Gençlik Haftası ve bayram kutlamalarını iptal etti. Bizde bu nedenle Havuz Başı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk bırakarak, saygı duruşu yaparak İstiklal Marşı’nı okuduk” dedi. Havuz Başı’ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerine Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Memduh Ceyhan, Spor Şube Müdürü Fuat Taşkesenligil, Palandöken İlçe Müdürü Köksal Kaçmaz, Yakutiye İlçe Müdürü Suat Yılmaz, Aziziye İlçe Müdürü Yaşar Elen, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bülent Koruk, Yakutiye İlçe Müdürü Zinnur Şimşek, Palandöken İlçe Müdürü Abdurrahman Gazioğlu, GHSİM Personel Şefi Selami Kızılkaya, Spor Koordinatörü Ahmet Çelebi, TOHM Tesis Müdürü Hikmet Palandöken, İkram Sönmez, Gençlik Liderleri, antrenörler ve sporcular katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı töreni sona erdi.


CHP HAVUZBAŞI’NA ÇELENK BIRAKTI

Erzurum’da, CHP Erzurum İl Başkanlığı tarafından Havuzbaşı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Çelenk törenine CHP Erzurum İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu ve partililer katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk bırakan partililer saygı duruşunda bulunarak sessizce dağıldı.


19 MAYIS PASİNLER’DE KUTLANDI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı yurt genelinde olduğu gibi Erzurum’un Pasinler ilçesinde de kutlandı. 

Pasinler’de sabah saat 9’da hükümet konağı önündeki Atatürk büstüne Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Güngör Şenses tarafından Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü çelengi sunuldu. Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Güngör Şenses, Manisa Soma’da feci kazada hayatını kaybeden madencilere taziye mesajında bulundu. Atatürk’ün 95 yıl önce gençlere hediye ettiği bu bayramı bir kez daha kutlamanın haklı gururunu yaşadığını, Atatürk’ün emanet ettiği cumhuriyeti ilelebet yaşatmak için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi.

Öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının ardından, 19 Mayıs Atatürk’ü Amma ve Gençlik Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde değişik branşlarda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Ödülleri İlçe Kaymakamı Ali Ada, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Güngör Şenses, Mal Müdürü Selahattin Kahveci, Pasinler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Süleyman Karslı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü Levent Aydın ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İmran Taşbaşı verdiler.


OLTU’DA SOMA HÜZNÜ

Oltu’da Soma faciası nedeniyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 95. yıl dönümü kutlamaları iptal edilirken, Hükümet Meydanında bulunan Atatürk Anıtına çelenk konuldu. 

Oltu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Zengin tarafından Atatürk anıtına çelenk konuldu. Soma’da 301 işçinin hayatını kaybetmesine yol açan maden faciası nedeniyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları tüm yurtta olduğu gibi Oltu’da da buruk geçti. Daha önce planlanan tüm kutlamalar iptal edilirken, sadece hükümet Meydanındaki Atatürk anıtına çelenk konuldu. Çelenk koyma merasimi 1 dakikalık Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile son buldu.