GÜNDEM Haber Girişi : 19 Mart 2022 06:25

18 Mart Çanakkale Şehitleri ilçelerde anıldı

18 Mart Çanakkale Şehitleri ilçelerde anıldı
18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıl dönümü ve Şehitler Günü münasebetiyle Oltu’da bir dizi etkinlik düzenlendi.

Sabah saat 09.15’de Aslanpaşa Şehitliğindeki anıta çelenk konulmasıyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. İlçe Kaymakamı Cevdet Bakkal, Garnizon komutanı piyade yüzbaşı Erdem Saraçoğlu ve Oltu Belediye Başkan vekili Baki Parlak tarafından şehitlik defterini imzaladılar.

Ardından Piyade Üsteymen Hüsnü Erdem tarafından günün anlam ve öneminin belirtildiği bir konuşma yapıldı. Daha sonra ilçe protokolü, şehit mezarlarını ziyaret ederek mezarlara karanfil bırakıp dualar ettiler. sonra 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıl dönümü ve Şehitler Günü etkinliği için Oltu Kaymakamlığı Konferans Salonu’nda hazırlanan programa geçildi.

PASİNLER’DE ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANILDI

Erzurum'un Pasinler ilçesinde düzenlenen etkinliklerle 18 Mart Çanakkale Zaferinin 107. yıl dönümünde aziz şehitlerimiz rahmet ve minnetle anıldı.

Pasinler ilçesinde 107. yılında 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma programı etkinlikleri kapsamında Pasinler Kaymakamlığı önünde bulunan Atatürk büstüne Pasinler Kaymakam Emre Zeyrek ve Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli tarafından çelenk sunumu yapıldı. Akabinde saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.

Çelenk sunum programının ardından ilçede bulunan şehitliğe gidilerek aziz şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından dualar edilip şehit mezarları ziyaret edildi. İlçe Kaymakamı Emre Zeyrek şehitlik defterini imzalamasıyla program son buldu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.