GÜNDEM Haber Girişi : 10 Kasım 2023 06:41

13 kurra hafız belgesini aldı

13 kurra hafız belgesini aldı
'Aşere-i Takrib' kursunu tamamladı belgelerini aldılar.

Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nde üç yıl süre ile 'Aşere-i Takrib' Kursunu tamamlayan 13 Kurra hafıza, başarı belgesi aldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Diyanet Akademisi tarafından düzenlenen eğitimler, Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nde gerçekleşti. Bu çerçevede, 13 Kurra Hâfız için "Aşere-Takrîb Tayyibe İcazet Merasimi" düzenlendi.

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi ve davetlilerin katıldığı programda Vali Çiftçi, kursa katılan din görevlilerini tebrik ederek, bu tür kursların devamını diledi.

Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezinde, üç yıl süre ile 'Aşere-i Takrib' Kursunu tamamlayan 13 Kurra hafıza, başarı belgesi verdi.

Yapılan programa Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi ve davetliler katıldı. Vali Çiftçi, "Erzurum'da ilk defa düzenlenen 'Aşere-i Takrib' kursuna katılan din görevlilerimizi tebrik ediyor, bu tür kursların artarak devamını niyaz ediyorum." dedi.

Diyanet Akademisi Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Doç. Dr. Zeki Koçak, Aşere-Takrîb ilminin, Erzurum'da Cumhuriyet tarihi boyunca bazı hocalar tarafından öğretildiğini belirtti.

Koçak, resmi olarak ilk kez Diyanet İşleri Başkanlığının izniyle Diyanet Akademisi'nin Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nde 20 Ekim 2020'de başladığını ve 28 Ekim 2023'te tamamlandığını ifade etti. Koçak, "Sonuç olarak, yoğun ve üç yıllık bir eğitim sürecini başarıyla tamamlayan 13 kurra hafız, Aşere-Takrîb ilminde yeterlilik kazanarak bu kursu başarıyla bitirdi" dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.