ERZURUM Haber Girişi : 08 Kasım 2016 09:18

12 Kasım'da tabyalardayız

12 Kasım'da tabyalardayız
Valilik ve Büyükşehir Belediyesi'nin 9 Kasım Tabyalar Platformu ile birlikte düzenlediği Aziziye Destanı için Aziziye Tabyalarına büyük yürüyüş bu yıl 12 Kasım'da gerçekleşecek.
Günümüzden 139 yıl önce, 24 Nisan 1877'de Rusya'nın Osmanlı Devleti'ne açtığı savaşın dönüm noktalarından en önemlisi, 9 Kasım'da Erzurum'un diriliş ve direnişi olarak tarihe geçmiştir. Tüm Erzurumluların davetli olduğu Aziziye Tabyaları'na yürüyüş bu yıl 12 Kasım'da yapılacak.
Anadolu'ya uzanmak için Erzurum'u tek engel olarak gören Rus Ordusu'nun tek hedefi şehri ele geçirmekti. 9 Kasım'da tabyalara sızan Rusları, askeri ile birlikte savaşan Erzurum halkı aynı gün tabyaları ele geçirip bozguna uğratarak bir tarih yazmıştı. 
Kadınlarıyla, erkekleriyle, çocuk ve yaşlılarıyla tabyalarda Ruslara karşı savaşarak şehit düşenlere ve gazilere en kutsal borcu ödemek için bu yıl dördüncüsü yapılacak olan Tabyalar Yürüyüşü'ne geçen yıllardan daha fazla bir katılım bekleniyor. 
139 yıl önce kadınıyla, erkeğiyle, çocuk ve yaşlısıyla tabyalarda savaşan Erzurum, dördüncüsü gerçekleşecek olan bu yürüyüşe yine kadınıyla, erkeğiyle, çocuk ve yaşlısı ile katılacak.
Saat 06:00'da Aziziye Tabyaları'nda buluşmadan sonra "Erzurum'da Müslüman-Türk Soykırım Fotoğraf Sergisi" gezilecek. Saat 07:00'de "Aziziye Kahramanları Projeksiyon Gösterisi ve Bayrak Sergisi" sunulacak.  Mehteran Takım Gösterisi ile devam edecek olan programda, Ecdada Saygı Nöbeti ve 9 Kasım'dan 15 Temmuz'a Şehitler Yolunda Off Road Etkinliği de olacak. 

Etiketler : tabyalar
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.