GÜNDEM Haber Girişi : 19 Haziran 2014 18:03

11 YAŞINDAKİ ENGELLİ SERKAN, AKÜLÜ ARABA İLE HAYATA YENİDEN TUTUNDU

11 YAŞINDAKİ ENGELLİ SERKAN, AKÜLÜ ARABA İLE HAYATA YENİDEN TUTUNDU

Erzurum’da yaşayan ve doğuştan zihinsel ve bedensel engelli olan 11 yaşındaki Serkan Armuz, kendisine hediye edilen akülü araba ile hayata yeniden tutundu. 
İstanbul’da hizmetlerini yürüten Özel Çocuklarla Elele Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından Erzurum’da yaşayan zihinsel ve bedensel engelli 11 yaşındaki Serkan Armuz’a akülü araba hediye edildi. Erzurum’da faaliyetlerini yürüten Erzurum Zihinsel Engelliler Derneği ile kardeş kuruluş olarak çalışmalarını sürdüren Özel Çocuklarla Elele Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Erzurum’da yaşayan 11 yaşındaki Serkan’a akülü araba hediye ederek Serkan’ın engeli yenmeye çalıştılar. Özel Çocuklarla Elele Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Genel Sekreteri Saniye Sonuşen, Erzurum’a gelip böyle bir manzara ile karşılaştığından dolayı son derece mutluluk duyduğunu ifade etti. Saniye Sonuşen, “Biz Özel Çocuklarla Elele Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak bütün engelleri aşmaya çalışıyoruz. Bütün engelli derneklerini kardeş olarak görüyoruz. Birilerinin kullanmadığı eşyaları toplayıp İstanbul ve bir çok şehirde paylaşıyoruz. Bugünde eğitim merkezimizin tamamen kendi desteği ile Erzurum’da bulunan bir aileye akülü araba alındı ve bugün kendilerine teslime edildi.” dedi.
Erzurum Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Saniye Eğilmez, Bugün derneğimize kayıtlı bir ailenin çocuğuna akülü araba hediye edildi. Özel Çocuklarla Elele Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi yetkilileri, İstanbul’dan Erzurum’a kadar geldiler aileyi gördüler ve yardımlarını yaptılar. Bu çocuğumuzun akülü arabaya çok ihtiyacı vardı. Annesi yaklaşık olarak bize her gün gidip geliyordu. Ailenin kendisi maddi imkansızlıklardan dolayı akülü araba alamıyordu ama bugün Serkan’ın akülü arabası oldu bu yüzden hepimiz çok mutluyuz.” şeklinde konuştu.
Öte yandan Erzurum Zihinsel Engelliler Dernek binasının dördüncü katta olması nedeniyle akülü araba verilmesinde zorluk çekildi. Bedensel ve zihinsel engelli olan 11 yaşındaki Serkan, engelli annesinin kucağında dördüncü kata kadar zorla çıkartılarak arabası hediye edildi. Dernek yetkilileri bu mekan sorunun bir an önce çözülmesi için yetkililerden yardım istedi.