10 aday yarışacak

AK Parti, yeni il başkanı için bugün temayül yoklamasına gidiyor.

AK Parti’nin başarılı ve saygın il başkanı Mehmet Emin Öz’ün, vekil aday adayı olmak üzere görevinden istifa etmesiyle başlayan yeni başkan arayışı, bugün AK Parti Erzurum İl Teşkilatı’nda yapılacak temayül yoklamasıyla bir merhaleyi daha aşmış olacak.

Süreç nasıl işleyecek?

AK Parti il başkanı olmak isteyen isimler yazılı başvuruda bulundular. Ki, bu sayının dün itibariyle 10 olduğu biliniyor.

Bu isimler için AK Parti il teşkilatı, kadın ve gençlik kolları, ilçe teşkilatları, belediye başkanları ve elbette ki milletvekilleri bir tercihte bulunacak. Bunun üzerine çıkacak sonuç AK Parti genel merkezine iletilecek. Ancak burada son sözü genel merkez söylemeyecek.

Genel merkez muhtemelen bir değerlendirme yazısı ile sonucu Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a arz edecek. Yani nihai kararı Erdoğan verecek.

Bugünlerde biz gazetecilere sokakta en çok sorulan soruların başında kuşkusuz ki, “AK’nin yeni il başkanı kim olacak?” meselesi geliyor.

Elbette her gönülde bir aslan yatıyordur. Lakin söz konusu AK Parti olunca, önceden kati bir tahminde bulunmak çok zor. Zira, Tayyip Bey pek çok defa aday belirlemede sağ gösterip sol vurmuştur. Şimdi de benzer bir durum ortaya çıkabilir.

Yani bu on adayın onu da eşit şansa sahip olabilir.

Bir de şöyle bir durum var.

Atanacak olan bu yeni il başkanı, sadece geçici olacak ve ilk il kongresine kadar görevine devam edecek. Tabii ki başarılı olursa ve de seçilirse koltuğunu koruyacaktır.

Peki teşkilatların, belediye başkanlarının ve milletvekillerinin üzerinde mutabık kaldıkları bir isim var mı?

Kesinlikle yok…

Ne belediye başkanları ne de milletvekilleri kimseye mavi boncuk dağıtmadığı gibi renk de vermek istemiyorlar.

Ama illa ki bir görüşleri ve tercihleri var.

Size sadece şu kadarını söyleyeyim…

Yeni il başkanı her kim olacaksa olsun asla sıradan biri olmayacak ve en az Mehmet Emin Öz kadar başarılı ve tutarlı biri olacaktır.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • özgür onur 31 Ocak 2023 23:12

    benim şahsi temennim inşallah doğru kişi seçilir, agresif, burnu havalarda olan değil, mütevazi, insanları kucaklayan dinleyen, fikirlerine önem veren partiye puan kaybettiren değil puan kazandıran birisi seçilir..

  • kerim tekin 31 Ocak 2023 14:11

    temayül yoklması tek adamın olduğu yerde olurmu bari bunu siz söylemeyin diyeceğim ama demekki hala anlaşılmamış. boş işlerle abesle iştigal etmeyin.

  • Levent Sütçü 30 Ocak 2023 10:25

    Derya hanım; bu güne kadar İlimizde yapılan bütün partilere ait temayül yoklamasının kaç tanesinin sonucu açıklanmış ki sizde önemli bir şeymiş gibi köşenize taşımışsınız. MHP de olduğu gibi AK Parti genel merkezide aslında çoktan İl başkanını belirlemiş sadece Erzurum Kamuoyunun biraz heyecanlanmasını istemiştir. Bizde sosyoekonomik yönden kalkınmak için değil de bu gibi magazinsel konulara daha çok atraksiyon yaptığımızdan yani dedikoduya açık olduğumuzdan bizim bir zaman bununla eğlenmemizi istemişlerdir o kadar. Belliki bu beklenti sizi çok etkilemiş.!!!!!!!!