EKONOMİ Haber Girişi : 17 Mayıs 2011 08:43

Zile Müftülüğünden Anneler Günü Konferansı

 Zile Müftülüğünden Anneler Günü Konferansı

Her yıl mayısın ayının 2’ci Pazar günü kutlanmakta olan Anneler Günü münasebetiyle Müftülüğümüz konferans tertip etti.

Anneler günü kutlama programı; saygı duruşu ve  İstiklal Marşının okunmasından sonra merkez Hurihatun Cami İmam-Hatibi Salih Sezgin’in okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Müftü Arif Kılıç Kız Kuran Kursu öğrencilerinin şiir ve ilahileriyle devam etti.

Dünyayı ak sütünün ak ilklimi ile aydınlatan analar, her anınız mutlu, her gününüz kutlu olsun diyerek programın açılış konuşmasına başlayan Müftümüz  İlyas Akyazı; 1908 yılında Amerika’da kutlanmaya başlanan Anneler Günü, 1955 yılından itibaren de ülkemizde kutlanmaya başlamıştır. Bu evrensel günde, dünyada milyonlarca anne, çocukları tarafından sevgi ve saygı ile anılır. Annelerimiz bizim en değerli varlıklarımızdır. Onları bir gün hatırlamak, hediyelerle sevindirmek yetmez. Aslında her günün Anneler Günü olması gerekir. Sadece Anneler Gününde değil, onların gönüllerini alacak hediyeleri her zaman vermeliyiz. Onlara ev işlerinde, hayat mücadelesinde yardımcı olmalı; değil yanlarında yüksek sesle konuşmak, onları azarlamak, onlara öff bile dememeliyiz. Saygıda kusur etmemeliyiz. Hepsinden de önemlisi, yaşarken kıymetlerini bilmeliyiz. diye konuştu.

Tokat İl Vaizesi Hacer Şahin Yıldız konferansında annelerin dünyanın ne değerli varlıkları olduğunu, bu günün dünyasında annelerin kıymetinin pek fazla bilinmediğini, tüm işlerimizi annelerimizin gördüğünü; ev, çocuk bakımı, çocuk eğitimi olarak tüm yükü annelerimizin çekmekte olduğunu belirtti. Slayt eşliğinde asrı sadetten günümüze kadar geçen süreçte annelerin evlatları için yaptığı fedakârlıkları ayet ve hadis örnekleri ile anlattı. Konferansının sonunda konferansta anlatılanlardan vatandaşlara sorular sorarak mini bir yarışma düzenleyip hediyeler verdi.

Programda Müftü Arif Kılıç Kız Kuran Kursu öğrencilerinin okuduğu anne şefkatini  anlatan şiirler salonda bulunanları göz yaşlarına boğdu.

Vefat eden annelerimizin ruhlarına ithafen okunan hatm-i Şerif duasının kursumuz belletici öğreticilerinden Rukiye SEL tarafından yapılmasıyla program sona erdi.

Zile müftülüğü olarak tüm annelerimizin anneler gününü kutluyor, ellerinden öpüyor; sağlık ve afiyet içerisinde nice yıllara... diyoruz. Vefat edenleri bir kez daha rahmetle yad ediyoruz.