EKONOMİ Haber Girişi : 11 Eylül 2011 11:29

Kozanda Hacı Adayları Hac Heyecanını Yaşadı

 Kozanda Hacı Adayları Hac Heyecanını Yaşadı

Adana`nın Kozan ilçesinde hacı adaylarına seminer verildi. Verilen seminerde hacı adayları daha hacca gitmeden kutsal beldelerin heyecanını yaşadı.

Hacı adayları Kozan müftülük Salonunda detaylı şekilde bilgilendirildi. İmamoğlu, Tufanbeyli, Saimbeyli ve Feke ilçelerinden gelerek seminere katılan hacı adaylarına beşeri münasebetler, idari konular, hac menasiki ve dini vecibeler, hacda erkek ve kadınların durumu ve sağlık önlemleri konuları anlatıldı. Seminer Uygulamalı olarak Perşembe gününe kadar devam edecektir.

Adana İl Müftü Yardımcısı Mustafa Turan, Kozan Müftüsü Feramuz Beydoğan, Hac ve Umre Müdürü Hasan Kök, İl Müftülüğü Şefi Şaban Yıldırım ve Bilgi İşlem Sorumlusu Ahmet  Tokdemir , Ömer Faruk Günay hacı adaylarını hac farizasını en güzel ve eksiksiz bir şekilde yerine getirmeleri için bilgilendirdi.

Kozan,İmamoğlu, Tufanbeyli, Saimbeyli ve Feke ilçelerinden 40.`si erkek, 45 .`si bayan olmak üzere toplam 95 hacı adayları kutsal toprakların yolunu tutacak.

Kadınlı erkekli toplanan hacı adaylarına hitaben bir konuşma yapan, İl Müftü Yardımcısı Mustafa Turan, Hac ibadetinin kolay bir ibadet olmadığına değinerek, “Sizler, binlerce insan arasından hac ibadetini yerine getirmek için seçilen şanslı insanlarsınız. Sizler oraya, Kozan ve Türkiye’yi temsilen gidecek olan Hacı adaylarısınız. Hac ibadeti kolay bir ibadet değildir. Orada bir kişi ile bile münakaşa etmeyeceksiniz ve küs olmayacaksınız. Bir kişinin bile kalbini kırmayacaksınız. Hacca gittiğinizde ibadetlerinizi en iyi şekilde yapacak ve döneceksiniz” dedi.

Hac ve Umre Müdürü Hasan Kök ise görüntüler eşliğinde idari konularda sinevizyonla ayrıntılı olarak işledi.

Kozan Müftüsü Feramuz Beydoğan, hacı adaylarının, dünyanın en kutsal topraklarına gideceğini hatırlatarak, orada bazı sıkıntılarla karşılaşabileceklerini belirtti. Bu sıkıntılara karşı, hacı adaylarından "sabır ve hoşgörü anahtarını" yanlarından ayırmamalarını isteyen Beydoğan, hacı adaylarına, nereye gideceklerinin, nerede olacaklarının farkında olmaları konusunda uyardı.

Beydoğan, hacı adaylarından, kutsal mekânlarda vakitlerini ibadetle geçirmelerini isteyerek, önlerinde günahlardan temizlenmek için büyük bir fırsat olduğunu dile getirdi.
Beydoğan, kursların 3 hafta boyunca, hafta sonları verileceğini sözlerine ekledi.

Kozan Müftüsü Feramuz Beydoğan verilen seminerin ardından, hacı adaylarının vazifelerinin şimdiden mübarek olmasını diledi.