ERZURUM Haber Girişi : 12 Haziran 2020 17:07

Bu yazının başlığını siz koyun… Başkan Mahmut Uçar mı olsun, Sağlık Müdürü Gürsel Bedir mi, yoksa vaktiyle attığı mesajlarda bana çakıp duran Özgür Çelebi mi?

Bu yazının başlığını siz koyun… Başkan Mahmut Uçar mı olsun, Sağlık Müdürü Gürsel Bedir mi, yoksa vaktiyle attığı mesajlarda bana çakıp duran Özgür Çelebi mi?
Bu yazının başlığını siz koyun… Başkan Mahmut Uçar mı olsun, Sağlık Müdürü Gürsel Bedir mi, yoksa vaktiyle attığı mesajlarda bana çakıp duran Özgür Çelebi mi?

Bu Korona nedeniyle herkes kabuğuna çekilmişti.

Tabiri caizse içtima-i hayattan tecrit olmuştuk.

Dile kolay iki ay…

Meğerse bu iki ayda ne çok özlemişiz sohbet etmeyi, arkadaşlarla hasret gidermeyi…

Kadim dostum Cengiz Tosun -ki kendisi iyi bir gazeteci, iyi bir bürokrat ve bütün bunlardan daha önemlisi de adam gibi adam olan bir kimsedir. Mahmut Uçar, Yakutiye Belediye Başkanı seçilince, Cengiz, rahatını bozup çok sevdiği Mahmut Bey’le memlekete hizmet için adres değiştirdi- “Ağabeyi sizi bekliyoruz” deyince, Anadolu Gençlik Zirvesi Eğitim Platformu’nun birbirinden cevval neferleri Yavuz Demir, Tuba Işık, Hakan Taşkın, Recep Korkmaz ve Muhammed İkbal Ünal’la birlikte Yakutiye Belediyesi’nin yolunu tuttuk.

Tıpkı Erzurum Sağlık Müdürü Gürsel Bedir’i, ziyaret ettiğimiz gibi…İzninizle burada bir parantez açacağım, ama biraz hacimli bir parantez olacak. (Gürsel Bedir, kardeşimiz yakın bir zamanda Erzurum Sağlık İl Müdürü olmuştu. Aynı Gürsel Bey, Sağlık Müdürlüğü görevinden evvel de yine aynı kurumda çeşitli kademelerde çalışmış, Olurlu bir doktor, başarılı bir yönetici ve şairin dediği gibi “Güzel bir adam

Gürsel Bedir’i de Korona virüse karşı şahsı, ekibi ve kurum olarak verdiği olağanüstü çabadan ötürü kutlamaya gitmiştik, gitmişken de bir belge takdim etmiştik.

Mahmut Uçar, bana kendisinden hep sitayişle bahsederdi, lakin tanışma imkânımız olmamıştı.

Hakikâten yiğit bir hemşerimiz, çalışkan, cesur ve meselesine vakıf yönetici…

Hazır Sağlık Müdürlüğü’ne gitmişken hem de müdür beyle sohbet ederken istedim ki vaktiyle “bana çakma cesareti gösteren” Özgür Çelebi kardeşimi de tanıyayım.

Gürsel Bey davet etti, o da sağolsun kırmayıp geldi.

Tanıştık, sohbet ettik ve samimi söylüyorum kendisini çok sevdim…

Yahu adam attığı mesajda bana meydan okumuş hatta kafa tutmuştu, ama olsun, eleştiride bile mert olan başımızın üstündedir.

Özgür Çelebi de işte öyle bir Erzurumlu… O da Oltulu, profesör değerli öğretim üyesi Selahattin Hocanın oğlu…

Ama kendi olabildiğince Özgür, yani adıyla mütenasip bir kimse…

Öyle ki şahsiyetiyle, vücudu mevcudiyette bulunuyor.

Hem Sağlık Müdürü Gürsel Bedir’i hem de yardımcısı, yol arkadaşı ve kardeşi Özgür Çelebi’yi tanımaktan, onlarla yarenlik etmekten acayip keyif aldım.)

Şimdi bu uzun parantezi kapatıp yeniden Mahmut Uçar’a ya da Yakutiye Belediyesi’ne dönelim…


Değerli Ali Korkut, benim eskimeyen ve eskimeyecek bir dostumdur.

O’nun Yakutiye’deki hizmetlerini yok saymak en hafif ifadeyle nankörlük ve adiliktir.

Bu haliyle böylece kayıt altına alınsın.

Lâkin Mahmut Uçar da, sen ondan kaçsan bile açık kucağıyla sana koşan, “bu şehir benim, bu insanlar benim ailem” diyen ve devamında da ailesine sahip çıkan bir Dadaş edasıyla “beni ön yargısız dinle” diyen samimi bir insan…

Meğerse Mahmut Bey, göreve başladıktan beri ilçesine onlarca hizmet götürmenin dışında belediye binasında da çok güzel restorasyon yapmış.

Gidip görmenizi tavsiye ederim, o tarihi bina adeta aslına rücu edip yeniden eski görkemli vaktine dönmüş.

Hele bir de binanın dış cephesinde yine aslına uygun bir restorasyon yapacak ki, sanırım Yakutiye'yi işte o zaman görmek lazım…

Mahmut Uçar, tarih ve kültür meftunu bir doktor, bir belediye başkanı ve iyi bir Erzurumlu…

İstiyor ki, bu topraklarda ilk “pay-ı taht” kuran Saltuklular’ın adı öne çıksın, onlara vefa borcu namı ile bir hizmette bulunalım.

Farkındayım.

Bu kadar bir uzun yazı cebren bile olsa okunmaz.

Bu sebeple noktalıyorum.

Etiketler : erzurum
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.