ERZURUM Haber Girişi : 04 Kasım 2019 01:50

Bu şehrin kalkınmasında bizim de imzamız olmalı

Bu şehrin kalkınmasında bizim de imzamız olmalı
Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Bülent Çakmak, ETܒnün sırf eğitim veren bir yükseköğretim kurumu olmadığı, aynı zamanda Erzurum’un iktisadi gelişmesinde etkin rol üstelenen bir üniversite olacağını söyledi.
Kapımız ardına kadar açık

Erzurum Teknik Üniversitesi’nin, eğitim-öğretimin yanı sıra sürekli ARGE çalışmalarına çok büyük önem verdiğini, iş dünyası ile sürekli temas halinde olduğunu ifade eden rektör Çakmak, yeni patent ve buluşlar için gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Erzurum’un iktisadi alanda verdiği kalkınma mücadelesinin
içerisinde aktif rol aldıklarını vurgulayan Prof.Dr. Çakmak, “kapımız herkese açık, yeter ki birileri ‘benim şöyle bir projem ya da şöyle bir düşüncem var’ desin, biz hem dinlemeye hem de o kişilerle işbirliği yaparak araştırma yapmaya hazırız” dedi.

Anadolu Gençlik zirvesi boş durmuyor

Rektör Bülent Çakmak bu değerlendirmelerini, geçtiğimiz hafta Anadolu Gençlik Zirvesi Eğitim Platformu Grubunu kabulünde yaptı. Onursal başkanlığını gazetemiz başyazarı Mehmet Şener’in yaptığı grup, rektör Çakmak’a eğitim alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi aktardı. Grup Sözcüsü Yavuz Demir’in yanısıra, grup üyeleri Ebuishak Vakfı’ndan Ebubekir Gözüm, öğretim üyesi Tuba Işık ve
grubun genç üyeleri Ünal kardeşler vardı. Anadolu Gençlik Zirvesi Eğitim Platformu Grubu, rektör Çakmak’ı, lise öğrencileriyle biraraya getirmek için davette bulundu, rektör Çakmak da bu daveti kabul etti. 

Nurten GÜNEŞ - Palandöken

Etiketler : erzurum
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.