ASAYİŞHaber Girişi : 15 Haziran 2024 12:22

Zehir tacirlerine darbe üstüne darbe

Zehir tacirlerine darbe üstüne darbe
Erzurum’da Jandarma ve polis tarafından düzenlenen iki ayrı operasyonda uyuşturucu madde ele geçirildi. Jandarmanın operasyonunda 5, polisin operasyonunda ise 1 kişi tutuklandı.

Erzurum İl Jandarma Komutanlığı tarafından Erzurum’un İspir ilçesi ve Rize illerinde düzenlenen operasyonda uyuşturucu madde imal ve ticareti yapan şahıslara yönelik operasyon düzenlendi.

Jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonda örgütlü olarak işleyen 10 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken 4 şüpheli ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Yakalanan 6 şüpheliden 5’i çıkarıldıkları mahkeme sonucu tutuklandı, 1 şüpheli adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

Yapılan faaliyet sonucunda; 200 gram bonzai, 19 adet captagon, 5 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 100 gram kenevir tohumu, 2 adet ruhsatsız tabanca, 6 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet yivli av tüfeği, 1 adet mavzer, 5 adet silah üstü dürbün, 1 adet silah için mesafe ölçer, 2 adet el telsizi, 75 adet çeşitli çaplarda fişek ve 11 adet cep telefonu ele geçirildi.

Erzurum İl Jandarma Komutanlığınca yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması maksadıyla, ilgili mevzuatın verdiği görev, yetki ve sorumluluklar çerçevesinde uyuşturucu ile mücadelemize kararlılık ve azimle devam edilmektedir” denildi.

POLİSTEN UYUŞTURUCU OPERASYONU

Erzurum polisi bir otobüsün bagaj kısmında metamfetamin maddesi ele geçirdi.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimizce yapılan çalışmalar neticesinde otobüsün bagaj kısmında yapılan aramalarda 3 kilo 350 gram metamfetamin maddesi ile uyuşturucu ticaretinde kullanıldığı değerlendirilen 3.550 TL ele geçirilmiş, konuyla ilgili yakalanarak adli mercilere sevk edilen B.G. (1982) isimli şahıs tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir. Uyuşturucu veya uyarıcı madde satışı, kullanımı ve nakli ile ilgili mücadelemiz kararlılıkla sürdürülecektir.” denildi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.