MAGAZİN Haber Girişi : 14 Şubat 2024 11:18

Yediden yetmişe kayak heyecanı

Yediden yetmişe kayak heyecanı
Palandöken Kayak Merkezi'nde yerli ve yabancı turistler, kayağın ve karın keyfini çıkarıyor.

Dünyaca ünlü Palandöken ile Konaklı kayak merkezlerini bünyesinde barındıran Erzurum, kış aylarında kayak severlerin vazgeçilmez adresleri arasında yer alıyor.

55 PİSTTE KESİNTİSİZ KAYAK

Kayak, snowboard ve kızak keyfinin yanı sıra buz duvarı, snow park, dev salıncak, zipline, yamaç paraşütü, insan sapanı ve lastik raftingi ile macera dolu bir tatil fırsatının sunan Palandöken Kayak Merkezi’nde, 1 ile 14 kilometre arasında değişen 55 pistte 87 kilometre kesintisiz kayak yapma imkanı bulunuyor.

Dünyanın sayılı kayak merkezleri arasında gösterilen Palandöken’de renkli görüntüler yaşanıyor. Palandöken’de kayak keyfi yaşayan kayak severler pistlerin mükemmel olduğunu dile getirdiler. Büyük bir yoğunluğun yaşandığı Palandöken’de yediden yetmişe kayak coşkusu vardı. Çocuklarla birlikte babalar, anneler, babaanneler kızak keyfi yaşarken kayak coşkusu objektiflere yansıdı.

24 SAAT GÜVENLİK SAĞLANIYOR

Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezinde bu tür olaylara müdahale için konuşlu olan İl Jandarma Komutanlığına bağlı JAK ve asayiş ekipler, devriyelerle pistlerde 24 saat güvenliği sağlıyor.

Timler, yabancı dil bilen usta kayakçıların yanı sıra aynı zamanda arama ve kurtarma konusunda her türlü bilgi birikim ve ekipmana sahip askeri personelden oluşuyor. Kayak yaparken kaybolan veya yaralanan kişilerle ilgili ihbarı aldıktan sonra da en geç 10 -15 dakikada bu kişiye ulaşabilecek donanımdaki ekipler, kar motoru ve paletli kar aracı (UTV) ile 24 saat esasına göre hazır durumda bekleyerek olaylara anında müdahale ediyor. İlk müdahaleyi yapan timler, yaralıların güvenli şekilde 112 Acil Servis ekiplerine ve ardından da hastanelere sevkini sağlıyor.

NİNENİN KIZAK KEYFİ...

Erzurumlu 75 yaşındaki nineyi görenler kendine hayran bıraktı. Ninenin kayak pistlerinde kızak kayarken becerilerini hayranlıkla izleyen ve o anları kaydeden kayak severlerin, "kaç yaşındasınız" sorusuna yanıt veren nine 75 yaşında olduğunu ve kızak kaymaktan mutlu olduğunu ifade etti.

KAYAK SEVERLER PALANDÖKEN'İ TERCİH EDİYOR

Ejder3200 AŞ Genel Müdürü Selim Bağrıyanık, Palandöken Kayak Merkezi’nde 2024-2025 kış sezonunda Palandöken’in uluslararası bilinilirliğinin her geçen yıl arttığını vurguladı.

Bağrıyanık, “Bu sezon özelinde Palandöken, daha çok aile kayak merkezi vurgusu ile hareket ederek misafirlerimizi konuk ettik. Çocuklara özel kamp programları, çocukların aileleri tarafından emanet edilebileceği güvenli lokasyonlar oluşturduk. Doluluk oranımız ise yüzde yüzlere ulaştı. Yerli ve yabancı kayak severlerin Palandöken'i tercih etmeleri bizleri daha da mutlu ediyor. Her yıl yükselen bir trendle kayak misafirlerimizi burada ağırlıyoruz. Bu alanda Palandöken'in öncelikli iyileştirme ve yatırma dönük yeni proje çalışmaları ile desteğini esirgemeyen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen'e, saha alanında fedakarca görev yapan mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.