GÜNDEM Haber Girişi : 13 Eylül 2022 08:33

Yardım TIR’ları dualarla yola çıktı

Yardım TIR’ları dualarla yola çıktı
Pakistan’da yaşanan sel felaketinden sonra zor durumda kalan Pakistan vatandaşlarına Erzurum’dan 4 yardım tırı gönderildi.

Erzurum Valiliği koordinesinde AFAD ekipleri Pakistan’da yaşanan sel felaketinin ardından zor durumda kalan Pakistan’a 4 yardım tırı gönderdi. Tırların içerisinde bulunan 5 bin adet kolide ise gıda malzemeleri ve diğer ihtiyaçlar yer alıyor.

Erzurum’dan Van’a giderek oradan da tren ile Pakistan’a ulaştırılacak olan yardım kolileri dualar ile gönderildi.

Öte yandan Erzurum Valisi Okay Memiş ise Pakistan ile dost olduğumuzu ve yardıma ihtiyaç duyulduğu zaman bu iki ülkenin hep beraber olduğunu söyledi.

Pakistan'ın, Türkiye için çok önemli bir dost ve kardeş ülke olduğunu vurgulayan Memiş, “Geçtiğimiz haftalarda Pakistan’da çok ağır bir sel felaketi yaşandı. Hayatını kaybeden bütün kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Pakistan bize dost ve kardeş ülke ve orada yaşayan kardeşlerimiz bizler için çok değerli, kadimden bu yana Pakistan devleti ile çok yakın ilişkilerimiz var. Biz dara düştüğümüzde Kurtuluş Savaşı döneminde hep yanımızda oldu. Onlar dara düştüğü zaman bizlerde onların yanında olmak zorundayız. Cumhurbaşkanlığımız ve İçişleri Bakanlığımızın koordinasyon ve talimatları doğrultusunda Erzurum olarak 5 bin koli yardımlarla onların yanında olmaya gayret ediyoruz. Bu organizasyonu yapan, AFAD İl Müdürlüğümüze, katkıda bulunan STK’lara, büyükşehir belediyemiz başta olmak üzere bütün ilçe belediyelerimize, hayırsever kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum. Allah memleketimizi ve tüm insanlığı bu doğal afetlerden korusun. Afet olduktan sonra Allah bizim bu birlik ve beraberliğimizi bozmasın, bu yardımlaşmalar devam etsin. Allah hayırlarınızı kabul eylesin” şeklinde konuştu.

Yardım tırlarının taşıdığı malzemeler, İl Müftüsü Şahin Yıldırım'ın okuduğu duanın ardından Pakistan'a "İyilik Treni" ile gönderilmek üzere Van'a uğurlandı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.