GÜNDEM Haber Girişi : 07 Aralık 2022 23:58

Yangında şehit olan mehmetçiklere vefa

Yangında şehit olan mehmetçiklere vefa
56 yıl önce yaşanan feci yangında şehit olan 66 asker için tören düzenlendi. Şehitler için yaptırılan anıtın açılışı gerçekleştirildi.

7-8 Aralık 1966’da Yeşildere 247. Piyade Alay Komutanlığı’nda meydana gelen yangında şehadet şerbetini içen 66 Mehmetçik, Yakutiye Belediyesi tarafından Dumlu Mahallesinde yapımı tamamlanan şehitlikte anıldı.

Erzurum’da, 7 Aralık 1966 tarihinde Yeşildere 247. Piyade Alayı'nda yaşanan feci yangında şehit olan 66 Mehmetçik düzenlenen törenle anıldı. 84 yaşındaki Salise Yılmaz, o dönem yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.

Yakutiye ilçesi Dumlu Mahallesi'nde düzenlenen törende, 7 Aralık 1966'da Yeşildere 247. Piyade Alayı'nda çıkan yangında şehit olan 66 Mehmetçik anıldı. Bir yakınını yangında kaybeden 84 yaşındaki Salise Yılmaz, o günleri anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

Yakutiye Belediyesi tarafından yapılan şehitlikte düzenlenen programa Erzurum Valisi Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Polat, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, diğer kurum amirleri ve şehit yakınları katıldı.

Dumlu Mahallesi’nde gerçekleşen anma programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin yapıldığı program, yangında şehit olan askerler için duaların edilmesiyle devam etti. Yoğun kar yağışı altında gerçekleşen programda şehit askerlerin yakınları duygusal anlar yaşadı.

Erzurum Valisi Okay Memiş, yaşanan hadisenin üzerinden yıllar geçmesine rağmen acıların tazeliğini koruduğunu ifade etti. “Şehitlerimize mahcup olmamak için tüm gayretimizle çalışıyoruz.” Diyen Vali Memiş, “Şehitlerimizin evlatları, babalarını hiç tanımıyor. Çok üzücü bir durum ama devlet var. Sizlerin acısını paylaşıyoruz. Gerçekten büyük üzüntü, insanın bebek yaşta anne babasını kaybetmesinin acısının tarifi yok. Allah mekanlarını cennet eylesin. Allah bizleri şehitlerimize karşı mahcup etmesin. Bizler de ahirete irtihal ettiğimizde, Peygamber Efendimizin sancağı altında bir araya geldiğimizde, şehitlerimiz ‘Ben genç yaşta bu vatan için hayatımı kaybettim, sen ne yaptın ey Okay Memiş’ dediğinde, Allah bizlere verecek cevaplar nasip etsin.” diye konuştu.

Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar da, bu vatan için canlarını, gözlerini kırpmadan veren askerleri saygı ve minnetle andığını söyledi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ile şehit yakınları, Yakutiye Belediyesi tarafından yaptırılan ve yangında şehit olan 66 askerin isminin yer aldığı Dumlu Şehitliği’nin açılışını yaptı.

Tören, şehit mezarlarına karanfil bırakılmasıyla sona erdi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.