ÇEVRE Haber Girişi : 27 Nisan 2021 20:49

Vatandaşlar rüzgarı dinmeyen kırsala türbin talep etti

Vatandaşlar rüzgarı dinmeyen kırsala türbin talep etti
Yaz-kış rüzgarı dinmeyen kırsal vatandaşların ilgi odağı oldu.

Erzurum’da bulunan Nene Hatun kırsalında yaz-kış dinmeyen rüzgar, vatandaşların ilgi odağı oldu. Rüzgarın dinmediği bölge olarak da bilinen Nene Hatun kırsalını gezen bazı vatandaşlar, bu bölgeye rüzgar türbini kurulmasını talep etti.

Erzurum-Ağrı Karayolu üzerinde bulunan ve tarihi öneme sahip olan Nene Hatun Mahallesi kırsalında, yaz-kış fark etmeksizin rüzgar hiç dinmiyor. Çevresinde birçok tarihi alan bulunduran ve vatandaşların ilgi odağı olan nene hatun kırsalında, durmaksızın şiddetli rüzgarlar esiyor. Şiddetli rüzgârların hiç eksik olmadığı bu bölgeye ise gezmek amacıyla gelen bazı vatandaşlar, araçlarının rüzgârdan sallandığını ifade ediyor. Bu alanı sıklıkla ziyaret ettiklerini de belirten vatandaşlar, bölgeye rüzgâr türbini kurulursa Erzurum’un elektriksel açıdan kalkınabileceğini de vurguluyor.

Nene Hatun kırsalının sürekli rüzgarlı olduğunu ve bu alana kurulabilecek rüzgar türbinlerinin kente katkılı olabileceğini belirten vatandaşlar, “Şu an Nene Hatun kırsalındayız. Burası Erzurum’un tarihi açısından da çok önemli bir yere sahip. Biz bu bölgeye tabyaları görmek için geliyoruz. Buradan geçerken aracımız rüzgarın şiddetinden sallanıyor. Bu alan şuanda olduğu gibi sürekli rüzgarlı oluyor. Rüzgarın dinmediği Nene Hatun kırsalının Erzurum için değerlendirilmesini istiyoruz. Şiddetli rüzgarların estiği bu alana rüzgar türbinleri kurulursa Erzurum elektrik açısından da kalkınabilir. Yetkililerin bu bölgeyi incelemesini talep ediyoruz” dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dadaş 29 Nisan 2021 02:33

    Nokıa firması Erzurum da çok büyük rüzgar alanları tespit etmiş. Bu yatırımın bir an evvel yapılması için gazete olarak çağrıda bulunabilirsiniz.