GÜNDEM Haber Girişi : 14 Eylül 2022 09:39

Vali Memiş: Selçuk Bayraktar ve diğerleri yeni Ahi Evranlar

Vali Memiş: Selçuk Bayraktar ve diğerleri yeni Ahi Evranlar
Erzurum Valisi Okay Memiş, Ahilik Haftası sebebiyle düzenlenen kutlamalarda konuştu.

Ahiliğin önemini anlatan Vali Memiş, “Milli sanayide yüzde 15’lerden 80’lere ulaştık. Sayın Selçuk Bayraktar ve diğerleri yeni Ahi Evranlar, Allah hepsinden razı olsun.” dedi.

Ahilik Haftası sebebiyle Yakutiye Medresesi bahçesinde tören düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi mehter takımının konseriyle başlayan törende konuşan Vali Okay Memiş, “Ahilik kültürü diyoruz. Kültür çok önemli, çok değerli bir şey. Bakkala gidip bana şuradan 2 kilo kültür ver diyemezsiniz veya yurt dışına gidip param var cebimde bana kültür ver edep terbiye ver diyemezsiniz. Bazı değerler satın alınamaz. Bunlardan bir tanesi kültürdür ve çok değerlidir. Allah'a şükür, biz Türk milleti olarak Türk İslam medeniyetinin en önemli temsilcileri ve savunucuları ve bunu bizzat yaşayan Anadolu coğrafyasındaki insanlar olarak çok şanslıyız. Anadolu'da kültürün en değerlisini bulabilmeniz mümkün. Adalet, eşitlik, terbiye, insan haklarına saygı, hayvan hakları, çevreye duyarlılık, kadına saygı, hürmet bunların hepsi bizim kendi öz değerlerimiz, hepsi bizim inançlarımızın içerisinde ve medeniyetimizin yapı taşları arasında yer almaktadır” diye konuştu.

HELAL 1 LİRA, HARAM 5 LİRADAN BÜYÜKTÜR

Yakutiye Medresesi’ni ve önündeki meydanı Sultanahmet Meydanı’na benzettiğini ifade eden Memiş, şunları söyledi:

“Üç Kümbetler yakında oradaki millet bahçesini açacağız, bitmek üzere. Ulu Camii, Çifte Minareli Medrese, Erzurum Kalesi, Lalapaşa Cami, Yakutiye bu alan muhteşem bir alan ve bütün turistleri de bu alanda ağırlıyoruz. Bugün de burada bu programı birlikte yapıyoruz. Bunu çok değerli bulduğumu ifade etmek istiyorum. Bizim adeta tapu senedimiz olduğunu ifade etmek isterim. Bir diğer unsur arkadaşlar bizim Batı medeniyetlerinden bir farkımız var o da şu; biz olaylara sadece materyalist felsefe ile yaklaşmıyoruz. Materyalist felsefenin veyahut da bir takım gerçeklikte şu söylenir; 5, 1’den büyüktür. Buna itirazı olan var mı? Ancak bizim İnancımız şunu söyler, helal kazanç elde edilen 1, haram kazançlar elde edilen 5'ten daha büyüktür. İşte bizim kültürümüz de bizim medeniyetimiz de bunu söyler. Yani bizim medeniyetimizin batı medeniyetinden farkı budur ve bu çok değerlidir, çok önemlidir. Hep kazanma, hep kazanma değil toplum için insanlık için yaşadığımız coğrafyadaki ailemiz için kardeşlerimiz için ve bütün çevre için yerdeki çöpü almak bile sevap bizim dini İnancımız gereği insanlara zarar verecek her şeyi ortadan kaldırmak sevaptır.”

YENİ AHİ EVRANLAR

Geleneksel ürünlerin yanı sıra teknolojinin bütün nimetlerinden yararlanacaklarını ifade eden Memiş, “Yeni Ahi Evranlar İHA’larla, SİHA’larımızla, savunma sanayisindeki yüzde 80’e ulaşan yerli üretimlerle hem ülkemiz insanlarına hem de bütün insanlığa bu yüce Türk milleti fayda sağlamaya devam edecektir. Milli sanayide yüzde 15’lerden 80’lere ulaştık. İşte Sayın Selçuk Bayraktar ve diğerleri yeni Ahi Evranlar, Allah hepsinden razı olsun. Bu duygu ve düşüncelerle Ahilik Haftanızı kutluyorum. Ahirete intikal etmiş tüm ahilerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

ŞED KUŞANMA TÖRENİ

Konuşmalardan sonra Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ekibi, şed kuşanma törenini canlandırdı. Yakutiye Medresesi bahçesinde sanatçıların sahnelediği oyun, izleyenlerin beğenisini kazandı.

Programa Vali Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Polat, ESOB Başkanı Rasim Fırat, İl Emniyet Müdürü Levent Tuncer, daire müdürleri, esnaf ve vatandaşlar katıldı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.