GÜNDEM Haber Girişi : 27 Nisan 2022 04:05

Vali Memiş, iftarda hafızlarla bir araya geldi

Vali Memiş, iftarda hafızlarla bir araya geldi
Erzurum Valisi Okay Memiş, Oltu’da kuran kurslarında eğitim gören öğrencilerle iftar yemeğinde bir araya geldi.

Kaymakam Cevdet Bakkal, Belediye Başkanı Necmettin Taşçı ve ilçe protokolü tarafından karşılanan Vali Okay Memiş, Oltu OSB’de incelemede bulundu. İlçede esnaf ziyareti de gerçekleştiren Vali Memiş, ardından iftar yemeğine geçti. 

Tarihi Aslanpaşa Camii Külliyesi’nde düzenlenen program, öğrenciler tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan dua ile başladı. Ezanın okunmasıyla oruçlar açıldı.

Memiş, yemek sonrası yaptığı konuşmada hafızlık eğitiminin önemine değinerek, “Kur'an-ı Kerim'i okumak bir hafız olarak ezberlemek hiç kolay değildir. Herkese nasip olacak bir şey de değildir.” dedi.

Öğrencilerden hafızlık eğitimlerinin yanında pozitif bilimlere de gereken önemi vermelerini isteyen Memiş, “Kur'an-ı Kerim'i bilmek çok değerli. Bunun Arapçasını ve Türkçesini bilmeniz de ayrıca çok değerli. Eş zamanlı olarak Fizik, Kimya, Biyoloji, Coğrafya, Matematik, İngilizce, Tarih gibi her alanda dersler alacaksınız. Sonuçta doktor, öğretmen, mühendis, vali, kaymakam, hâkim, savcı, subay, polis olacaksınız. Hangi mesleği istiyorsanız yapabileceksiniz.” şeklinde konuştu.

5 BİN İSTİHDAM HEDEFLİYORUZ

Oltu Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan fabrikalardan da bahseden Memiş, şu ifadeleri kullandı:

“Oltu OSB’de 7-8 fabrika yaptık. İnşallah daha da arttırıp devam edeceğiz. En az 5 bin istihdam hedefliyoruz. Oltu'da bu çok önemli bir proje ve hepsi de somut projeler. İnşallah göreceksiniz hep birlikte açılışlarını da yapacağız. Devletin bize gönderdiği kaynakları istihdam projelerinde harcıyoruz. Fabrika yapma derdindeyiz. Tarıma, hayvancılığa, turizme önem veriyoruz. Bu işler yaparken de tabii ki Sayın Cumhurbaşkanımızdan destek alıyoruz. Onların bize sağladığı kaynaklarla bu projeleri yapıyoruz. Yine bakanlarımız, Erzurumlu milletvekillerimizin destekleriyle bu hizmetleri sizlere sağlıyoruz. Oltu'ya daha iyi hizmetler yapmak için çaba içindeyiz.”

Programa, İl Jandarma Komutanı Albay İlker Şimşek, İl Müftüsü Şahin Yıldırım, ilçe protokolü ve öğrenciler katıldı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.