GÜNDEM Haber Girişi : 27 Şubat 2024 08:19

Uzundere’de heyelan: Ev ve iş yerleri zarar gördü

Uzundere’de heyelan: Ev ve iş yerleri zarar gördü
Erzurum'un Uzundere ilçe merkezinde bulunan sanayi bölgesinde sabaha karşı saat 05.00 civarında meydana gelen heyelan, bölgedeki sanayi dükkanları ve üst katlarda yer alan evlerde yıkıma neden oldu.

Uzundere'de bulunan sanayi bölgesinde sabaha karşı saat 05.00 civarında meydana gelen heyelan, bölgedeki iş yerleri ve üst katlardaki evlerde hasara neden oldu. Olayın meydana geldiği saatlerde evlerinde uyuyan vatandaşlar, büyük bir gürültüyle uyanarak aniden ortaya çıkan tehlike karşısında evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Heyelan sebebiyle dağdan kopan kayalar ev ve iş yerlerinin duvarlarına çarparak hasarlara yol açtı. Duvarlarda oluşan çatlaklar, pencerelerin kırılması ve kaya parçalarının evlere girmesi sonucunda çevredeki yapılar güvenlik açısından risk altına girdi. Vatandaşlar, yaşadıkları korku dolu anların ardından güvenli bir yer arayışıyla, evlerinden uzaklaşmak zorunda kaldı.

Evleri ve iş yerleri zarar gören vatandaşlar, tehlikenin adeta geliyorum dediğini belirterek heyelan sırasında canlarını zor kurtardıklarını söylediler.

VALİLİK’TEN AÇIKLAMA

Öte yandan Erzurum Valiliği heyelanla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Bazı basın yayın organlarında, internet sitelerinde ve sosyal medya mecralarında yer alan, Uzundere İlçemizde heyelan olduğu, onlarca işyeri ve evin göçük altında kaldığı iddialarına ilişkin açıklama; 26 Şubat 2024 tarihinde saat 05.30 sıralarında, Uzundere İlçesine bağlı Çaybaşı Mahallesinin arka kısmında, dağ eteğinden kopan kaya parçalarının Sanayi Sitesinde bulunan iki iş yerinin duvarına çarpması sonucu küçük çaplı maddi hasar oluşmuş, olayda herhangi bir yaralanma ve can kaybı yaşanmamıştır. Erzurum AFAD Müdürlüğüne bağlı ekibimiz bölgeye intikal etmiş olup, Valiliğimiz tarafından olayla ilgili inceleme başlatılmıştır.” denildi.

VALİ ÇİFTÇİ, HEYELAN BÖLGESİNDE

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Uzundere ilçesinde meydana gelen heyelan sonrası bölgede incelemelerde bulundu.

İlçe Kaymakamı Kübra Demirer ve Belediye Başkanı Hilmi Aktoprak ile birlikte heyelanın meydana geldiği bölgeyi gezen Vali Mustafa Çiftçi, olayla ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı.

Vali Çiftçi olay yerinde yaptığı değerlendirmede, “İki evin ve iki dükkanın bu küçük çaplı heyelandan etkilendiğini tespit ettim. İnceleme neticesinde muhtemelen buradaki yol çalışmalarından kaynaklanmış olabilir. Yağışların zemini yumuşatmasından da kaynaklanabilir. Hadiseyi haber almamla beraber AFAD ekiplerimizi de gönderdim. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerimizi gönderdim. Onlar da detaylı bir inceleme yapıp dron uçurdular. Bunların neticesinde Valilik olarak değerlendireceğiz. Neden kaynaklandığını ve ne tür tedbirler almamız gerektiğini de bu toplantı neticesinde netleştireceğiz. Yukarıdan gelen kaya parçalarının bazı evlere girdiğini, bazı dükkanlara zarar verdiğini, duvarların patlattığını gördüm. Bunları da Çevre Şehircilik il Müdürlüğümüz, hasar tespit çalışmaları kapsamında değerlendirecekler” diye konuştu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ali er 27 Şubat 2024 22:16

    resmen dere yatağı buaraya nasıl yaparsınız. nasıl ruhsat verirsiniz resmen cinayet bu.