GÜNDEM Haber Girişi : 21 Haziran 2022 06:01

Usta öğreticilere sendika hakkı

Usta öğreticilere sendika hakkı
Memur-Sen İl Başkanı Mustafa Karataş, Usta Öğreticiler Derneği il başkanı, yönetimi ve üyeleri ile sabah kahvaltıda bir araya geldiler.

Eğitim-Bir-Sen’in açmış olduğu dava ile sendikalara üye olma hakkı kazanan usta öğreticiler Eğitim-Bir-Sen 2 nolu şube tarafından organize edilen kahvaltıda bir araya geldiler.

Toplantı Dernek Başkanı Nurten Turhan’ın konuşması ile başladı. Dernek Başkanı Turhan süreç ile ilgili gelişmeler hakkında bilgi verdi. Turhan, özellikle tüm sivil toplum kuruluşlarına seslerinin duyurulması için gidip kapılarını çaldıklarını ama sadece Eğitim-Bir-Sen’den destek gördüklerini ifade etti.

Bu destekle birlikte açılan dava ile sendikalılaşmanın önünün açıldığını ve bu kazanımın çok kıymetli olduğunu ifade eden Turhan, bu sürece gelinmede dernekleşmenin önemli olduğunu parçalanmış halden kurtulmanın dernekleşmeden ve sendikalılaşmadan geçtiğini söyledi.

Daha sonra konuşma yapan Memur-Sen İl Başkanı ve Eğitim-Bir-Sen 2 nolu şube Başkanı Mustafa Karataş ise dünyada ve ülkemizde sendikalılaşmanın önemini anlatarak, örgütlü yapıların hem sorunları tespit etmede hem de ilgili makamlara ileterek çözüm bulmada büyük önem arz ettiğini dile getirdi. Karataş; yürekler toplu vurduğunda birçok şeyin başarılacağını bugün hayal edilemeyen şeylere yarın ancak örgütlü yapılarla ulaşılabileceğini dile getirdi.

Sendikalı olmanın kazandıracağı faydalara de değinen Karataş,artık iş veren karşısında kurumsal bir temsil hakkı kazanmış olunacağının altını çizerek keyfiliklere dur denileceğinin önemli bir kazanım olacağını hatırlattı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.