KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 23 Kasım 2022 14:59

Ümit’çe Bakış

Ümit’çe Bakış
Ümit Gergit’ten Erzurum’a bir katkı daha…

Eğitimci ressam-yazar ve ERSANDER’in başkanı Ümit Gergit’in büyük emek vererek hazırladığı “Ümit’çe Bakış” adlı eseri yayımlandı.

“Gönlümde İz Bırakanlar” alt başlığıyla çıkan kitap, Erzurum’da alanında şehre katkı sunan kişilerin biyografisini ve yaptığı hizmetleri anlatıyor.

Eğitim alanında büyük hizmetler sunan Ümit Gergit, şehrin kültür ve sanat hayatında da adından sıkça söz ettiren bir Erzurumlu…

Geçen yıl aralarında Vahit Alkır, Kadir Sabuncuoğlu ve Öztürk Akkök gibi bir grup arkadaşıyla kurduğu ve kısa sürede ülke genelinde önemli hizmetler sunan Erzurum Kültür Sanat ve Eğitim Derneği (ERSANDER) ile farklılık yaratmayı başaran Ümit Gergit, ciddi emek vererek hazırladığı “Ümit’çe Bakış’la, şehrin yakın tarih hafızasını adeta cem etmiş.

Erzurum sevilen ses sanatçısı Vahit Alkır ile birlikte Gazeteniz Palandöken’i ziyaret eden Ümit hoca, eserinde yer verdiği başyazarımız Mehmet Şener’e imzalı kitabını vererek, çalışması ile ilgili sohbet etti. Palandöken

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Yılmaz DURMUŞ 25 Kasım 2022 06:19

    Erzurum, kilidi mülki İslâm'ın, Mevla'ya emanet olsun Erzurum.