SAĞLIK Haber Girişi : 04 Ekim 2021 06:45

Turuncuda takılıp kaldık!

Turuncuda takılıp kaldık!
Bir ileri iki geri gidiyoruz. Ne yazık ki aşılama oranı artmadıkça vaka sayısında patlama yaşanıyor. Maviye hasretten sarıyı bile özler olduk…

Ömer İKBAL - Palandöken

Resmi rakamlara göre, dünya genelinde 5, ama çeşit verilere göre de en az 25 milyon insanın öldüğü Corona-19 salgını ne yazık ki hız kesmeden yıkıcı etkisini sürdürüyor. Buna rağmen bu salgına karşı en etkili çare olan aşı, ülkemizde de olduğu gibi pek çok yerde pres görüyor!

BÖLGEDEN BİNLERCE HASTA ERZURUM’A AKIN EDİYOR

Erzurum bölge merkezi olması hasebiyle, en az on ilden hasta kabul eden bir şehir… Hal böyle olunca da Erzurum’da hem Covit-19’a bağlı vefat sayısında hem de adeta patlayan vakalarda dikkat çeken iller arasında… Bu gerçeği göz önünde tutarak söyleyecek olsak bile Erzurum maalesef aşı noktasında da dikkatleri üzerinde topluyor.

KIRMIZIDAN ÇIKTIK AMA…

Sağlık Bakanlığı’nın hemen her gün yenileyerek yayımladığı Türkiye’nin risk haritasında Erzurum haftalarca kırmızı bölgede kalmıştı, yani aşılanma oranı en düşük şehirlerden biriydi. Oysa ne sağlık birimleri işlerini kötü yapıyordu ne de idare meseleyi hafife alıyordu. Bilimsel gerçeklerden daha çok merdiven altı safsataların etkisinde kalan vatandaş aşıya mesafeli duruyordu. Neyse ki geç de olsa verilen mücadele neticesinde şehir olarak kırmızı bölgeden çıkmayı başardık.

ÜFÜRÜKÇÜLER, BİLİMDEN DAHA ETKİLİ!

Fakat bu tablo da esasında çok iç açıcı değildi; çünkü, birinci ve ikinci doz aşılama oranında Erzurum, yine yaya kaldı ve bir türlü turuncu bölgeden sarı ya da ideal olan mavi alana geçemedi. Bu tablo da haliyle hem vefat hem de vaka sayılarına yansıyor. Oysa sağlık müdürlüğü yılmadan usanmadan vatandaşın ayağına kadar giderek aşı olmalarını sağlamaya çalışıyor. Çeşitli komplo teorileri ve sözde hocaların ortaya attıkları akla ziyan söylemleri büyük bir kesim üzerinde etkili olmaya devam ediyor.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.