EĞİTİM Haber Girişi : 20 Mart 2014 20:05

TÜBİTAK Proje Yarışması ödülleri dağıtıldı

TÜBİTAK Proje Yarışması ödülleri dağıtıldı

45. TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması Ödül Töreni Kültür ve Gösteri Merkezinde düzenlendi. 

Bilimsel projelerin, bilimsel araştırmaları kullanarak yapıldığını söyleyen TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması Erzurum Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, “Bir araştırma, ilgi duyulan, konular hakkında bilgi toplama, gözlem ve deneyler yapma, daha sonra deney sonuçlarını düzenleyerek rapor haline getirme ve en sonunda tüm bulguları bir ortamda ya da yarışmada sunmayı içerir”dedi.

Bu yıl Ardahan, Artvin, Bayburt, Gümüşhane, Erzincan, Erzurum, Iğdır, Kars, Rize ve Trabzon illerinden oluşan 2078 adet proje başvurusu yapıldığını belirten Beydemir şöyle konuştu: “Bölgemiz bu sayı ile 12 bölge içerisinde 1.’liğe yükselmiştir. Bu projelerden 100 tanesi jüri üyelerimiz tarafından belirlenmiş ve ATASEM’de sergilenmiştir. Birinci olan 26 projemiz Ankara’da 5-6 Mayıs tarihleri arasında TÜBİTAK tarafından düzenlenecek olan sergide bölgemizi temsil edecektir.

Atatürk üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ö. İrfan Küfrevioğlu ise ödül kazanan ve proje sunumuna çağrılan öğrencileri gönülden tebrik ederek, emeği geçen herkese teşekkür etti.