SPOR Haber Girişi : 19 Eylül 2023 07:12

Tekmeler şampiyonluğa kalkıyor

Tekmeler şampiyonluğa kalkıyor
Ümitler Türkiye Tekvando Şampiyonası, Erzurum’da başladı

Türkiye Tekvando Federasyonu’nun 2023 yılı faaliyet programında yer alan Zekeriya Tutar Ümitler Türkiye Tekvando Şampiyonası, 17-21 Eylül 2023 tarihleri arasında Erzurum’da düzenleniyor.

Zekeriya Tutar Ümitler Türkiye Tekvando Şampiyonası’nda maçlar 17 Eylül itibarıyla başladı.

Erzurum Buz Hokeyi Salonu'nda gerçekleşen şampiyonaya ülke genelinde 700 kulüp ve 2 bin 200 sporcu katılıyor. Dün yapılan resmi açılış töreni ise renkli geçti. Sporcuların seremoni yürüyüşünün ardından açılış törenine geçildi.

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fevzi Polat ve Tekvando Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Metin Şahin’in katıldığı açılış töreninde halk oyunu gösterileri de yapıldı.

Vali Mustafa Çiftçi, Yakutiye 3 Binlik Buz Hokeyi Salonu'nda düzenlenen açılış seremonisinde, şampiyona için kentte gelen sporcuları ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Çiftçi, "Bu müsabakalarda başarılı olan sporcularımız ülkemizi Avrupa Şampiyonası'nda temsil edecekler. Bütün sporcu, teknik adamlarımıza ve hakemlerimize üstün başarılar diliyorum. Sporcularımız inşallah bundan sonra da ülkemizi uluslararası organizasyonlarda en iyi şekilde temsil etmenin gayreti içerisinde olacaklarına yürekten inanıyorum."

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin de gerçekleştirilen şampiyonanın önemine değinerek, "Bakü'de gerçekleştirilen 2023 Dünya Tekvando Şampiyonası'nda Türkiye olarak 3 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya alarak takım halinde dünya şampiyonu olduk. Gençler, sizler de önünüzde bu işi yapan abileriniz ve ablalarınızın yanında çok büyük başarılar elde edebilirsiniz. Ümitli ve ümitvar olacağız, moralli olup çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Daha sonra ilk günde dereceye giren sporculara madalyaları verildi.

Ümitler Türkiye Tekvando Şampiyonası'nda raunt kazanma sistemi uygulanacağını belirtilerek, şampiyonada birinci olanların milli takıma seçilmeyi hak edeceği, ilk 8'e girenlerin ise milli takım seçmelerine katılmaya hak kazanacakları aktarıldı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.