GÜNDEM Haber Girişi : 16 Mayıs 2014 20:53

Soma faciasını resimlediler

Soma faciasını resimlediler

Erzurum’da Aileler Haftası nedeniyle düzenlenen resim yarışmasında minik öğrenciler, aileleriyle birlikte Soma’da yaşanan acı olayı tuvallerine resmetti. 

Erzurum’da Aile Haftası nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çocuklarla aileleri arasındaki bağı güçlendirmek için “Aile” konulu resim yarışması düzenlendi. Erzurum Anadolu Lisesi spor salonunda düzenlenen resim yarışmasına Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak’ın eşi Özden Altıparmak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Yurt ve 50 aile çocuklarıyla birlikte resim yarışmasına katıldı.

Resim yarışmasına kimi öğrenciler anne ve babasıyla katılırken kimi öğrencilerde dedesiyle beraber katıldı. Öğrencilerin çoğu 13 Mayıs tarihinde Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan felaketi konu alarak maden işçilerini ve onların aile özlemini anlatan resim yaptılar. Resim yarışmasına annesiyle beraber katılan 10 yaşındaki Zeynep Aslı Aksu, Soma’da hayatını kaybeden insanların ölümünü çizdiğini söyledi. İlkokul 4.Sınıf öğrencisi Zeynep, “3 gün önce Manisa’da yaşanan olayları televizyondan izledim. İzlediğim görüntüler beni derinden etkilediği için bugün düzenlenen resim yarışmasında annemle beraber Soma’daki maden işçisinin ailesine olan özlemini sevgisini anlatmak istedim. Yaptığım resimde maden işçisinin sadece yüzünü çizdim ve baretini kafasında ve yüzünden derler akıyor. Bu akan her ter damlasında ailesini kaybetmesini anlatmak istedim.” dedi.

Aile konulu resim yarışmasına 10 yaşındaki torunu ile katılan 65 yaşındaki Enver Gübüç, yıllar sonra ilk defa boya kalemlerini eline alarak torunuyla beraber resim yaptı. Eski zamanlara geri döndüğünü ifade eden 65 yaşındaki Enver Gübüç, ”50 yıl sonra ilk defa boya kalemlerini elime aldım ve torunumla beraber resim yapmaya başladım. Bizim zamanımızda böyle şeyler yoktu tabii ki şimdilerdeki çocuklar çok şanslı. Bende bugün torunumla resim yapmaktan çok mutluyum. “ diye konuştu.