ERZURUM Haber Girişi : 05 Aralık 2016 00:11

Sizin hiç OTiZM'li ikiz çocuğunuz oldu mu?

Sizin hiç OTiZM'li ikiz çocuğunuz oldu mu?
Nesrin-Ünal çiftinin' var, hem de ömürlerini adadıkları şampiyon ikizleri...
"Senin hiç baban öldü mü?" sorusu ile başlamıştı, o filmdeki o meşhur diyalog... Aynı şeyi engelli evlatları olan aileler için de sormalıyız. Misal; demeliyiz ki, "senin hiç OTİZM'li ikiz evladın oldu mu?"
Ne zor bir soru; cevabı da nasıl can yakıcı değil mi?
İşte bu zor soruya bu ülkede olduğu gibi bu şehirde yani Erzurum'da "evet" diye cevap verecek aileler var. Onların OTİZM'li çocukları var, hem de ikiz... Geçen hafta ülke genelinde olduğu gibi Erzurum'da da bir program vardı, OTİZM'li çocukların ve ailelerin katıldığı bir program... İşte o programdan önce ikiz evlatları OTİZM'li olan bir anne, herkesin yakından tanıdığı o elleri öpülesi anne Nesrin Bingül, sosyal medya hesabından şunları paylaştı; biz de Nesrin Hanım'a yalnız olmadığını hatırlatmak için o mesajı sizlerle virgülüne dokunmadan aktarıyoruz. 
"OTİZM hayatınızda olan insanlar içinde bulunduğunuz zor halleri görünce arkasına bakmadan kaçarsa, 'Tanrı'm beni bir fazlalıktan daha kurtardın' diyerek şükretmeyi öğrenmek demek.
OTİZM, içinde yaşadığınız toplumda, bazen azınlıkta olsalar bile, ne güzel ruhlar, ne yüce vicdanlar, ne hoş gönüllere sahip insanlar olduklarını fark etmek, devam etme gücünü iyilerden almak, geleceğe dair umudu hiç kaybetmemek demek! 
Evet, ateş düştüğü yeri yakıyor. Kimileri bırak elini ateşe yaklaştırmayı, biz yanıp giderken dumanımızdan bile rahatsız oluyor. 
Olmuyor mu?.. Evet, oluyor!"
Kocası Ünal Bey'le yıllardır omuz omuza verdikleri bu mücadelenin nasıl mübarek bir yolculuk olduğunu bildiğimizi haykırıyoruz Nesrin Hanım'a...
Etiketler : otizm
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.