GÜNDEM Haber Girişi : 20 Eylül 2023 07:28

Şenkaya’da Gaziler Günü etkinliği

Şenkaya’da Gaziler Günü etkinliği
19 Eylül Gaziler Günü Şenkaya’da düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Köycü Caddesinde bulunan Atatürk büstüne çelenk sunumunun ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Fatih Kurt yaptı. Kurt konuşmasında; “Türk inanç kültüründe, özel ve kutsal bir değeri olan şehitlik ve gazilik unvanları, yüce milletimiz tarafından her zaman tüm mevkilerde daha çok önemsenen ve teşvik edilen bir rütbe olmuştur. İnsanlar, hayatları boyunca çalışarak pek çok rütbe ve unvan elde edebilirler. Ancak şehitlik ve gazilik unvanının diğerlerinden önemli bir farkı vardır. Bu unvanlar için canlar ortaya konulur, ancak yüksek inanç ve büyük bedellerle elde edilir” dedi.

Gaziler adına Piyade Uzman Çavuş Ömer Rüstem Ateş konuşma yaptı. Ateş konuşmasında, “Bugün gaziler gününde bizlerle beraber mutluluğumuzu paylaştığınızdan dolayı tüm gaziler adına sizlere teşekkür ederim. Dünyanın hiçbir yerinde uğrunda bizim vatanımız kadar can verilmiş kan dökülmüş bir toprak parçası yoktur. Gaziler günü aynı zamanda Kahramanlık günüdür. Türk milleti tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış, işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millettir. Vatan sevgisi, özgürlük ve bağımsızlık sevdası tüm dünya ya emsal olan bu milletin birçok evladı, tarih boyunca kahramanlık destanları yazarak, şehitlik ve gazilik mertebesine ulaşmıştır” dedi.

Program Şırankes Mesire alanında gaziler onuruna verilen yemek ile sona erdi.

Programa Şenkaya Kaymakamı Abdullah Kurt, Şenkaya Belediye Başkanı Yavuz Bedir, Cumhuriyet Savcısı Ahmet Faruk Gürses, Gaziler, Şehit Aileleri, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Fatih Kurt, İlçe Emniyet Amiri Hüdaverdi Görücü, Daire Amirleri ve ilçe halkı katıldı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.