GÜNDEM Haber Girişi : 20 Mart 2024 07:54

Şehit yakını ve gaziler iftarda buluştu

Şehit yakını ve gaziler iftarda buluştu
Erzurum’da şehit yakınları ve gaziler iftar programında bir araya geldi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü münasebetiyle Erzurum Valiliği tarafından düzenlenen iftar programında konuşan, Vali Çiftçi, “Çanakkale Deniz Zaferimizin 109. yıl dönümü ve aynı zamanda şehitler gününü aynı anda idrak ediyoruz. Gün içerisinde gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle hem şehitlerimizi anmış hem de Çanakkale Deniz Zaferimizi kutlamış olduk. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, kahraman gazilerimizden hayatta olanlara uzun ömürler diliyor, ebediyete irtihal edenlere Allah'tan gani gani rahmet diliyorum.” dedi.

Vali Çiftçi, “Milletimiz; mukaddes vatanımızın muhafazası için canlarını veren, kanlarını sebil eden şehit ve gazilerini hiçbir zaman unutmamıştır. Onların geride bıraktığı yakınları özellikle de yetimleri ve öksüzleri bizlerin en kıymetli emanetidir. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, kahraman gazilerimizden hayatta olanlara uzun ömürler diliyor, ebediyete irtihal edenlere Allah'tan gani gani rahmet diliyorum.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise, şehit ve gazi aileleriyle iftar yemeğinde bir araya geldiklerini belirterek, “Böylesine güzel bir etkinlikte bir araya geldiğimiz gazilerimiz ve şehit ailelerimiz bizlere rabbimizin emanetleridir. Onların her zaman yardımcısı ve destekçisi olmaya devam edeceğiz. Cennet vatanımız için can veren kahramanlarımızı bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum. Tutulan oruçlarımız imanımıza sağlık, bedenimize güç versin inşallah.” dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.