GÜNDEM Haber Girişi : 22 Şubat 2024 09:08

‘Resmi Yazışma’ kuralları anlatıldı

‘Resmi Yazışma’ kuralları anlatıldı
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi seminerde, daha önce protokol kuralları konulu konferansta Nihat Aytürk’ün “Belge memurun, memur ise kurumun kalitesini gösterir.” ifadelerini hatırlattı.

Erzurum’da kamu kurum yönetici ve personeli iki gün boyunca “Resmî Yazışma Kuralları Semineri”nde buluştu.

Erzurum Valiliği tarafından personel eğitim seminerleri kapsamında düzenlenen “Resmî Yazışma Kuralları Hizmet İçi Eğitim Semineri” Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Cumhurbaşkanlığı Bilgi ve Belge Yönetimi Daire Başkanlığı Şube Müdürü Selman Solhan’ın sunumuyla düzenlenen seminer ile şehrimizdeki kamu kurum yönetici ve personeline resmi yazışmalarda dikkat edilmesi gereken konularda bilgi verildi.

VALİ ÇİFTÇİ; İHTİYAÇ VARDI

Seminerin açılış konuşmasında resmî yazışmaların önemine örnekler vererek değinen Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, geçtiğimiz aylarda hizmet içi eğitim programları kapsamında düzenlenen protokol kuralları konulu konferansta Nihat Aytürk’ün “Belge memurun, memur ise kurumun kalitesini gösterir.” ifadelerini hatırlattı.

Vali Çiftçi, şöyle konuştu: “Erzurum’da altıncı ayımı doldurmuş oldum. Bu dönem zarfında resmi yazışmalar konusunda ihtiyaç olduğunu tespit ettim. İçişleri Bakanlığımız Eğitim Dairesi Başkanlığıyla irtibata geçtim Cumhurbaşkanlığımız, İçişleri Bakanlığımız, Valiliğimiz iş birliğiyle resmî yazışmalarla ilgili güzel bir seminer düzenledik. Seminerin hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum.”

RESMİ YAZIŞMA ÖNEMLİ BİR KONU

Resmi yazışmaların önemine dikkat çeken Vali Çiftçi, ifadelerine şu şekilde devam etti: “Nihat Aytürk Hocamızın konuyla ilgili güzel bir sözü var: ‘Yazı memurun, memur da kurumun kalitesini gösterir.’ Güzel hazırlanmış, başlığı güzel seçilmiş, metin kısmı gayet nizami, gayet güzel bir şekilde tanzim edilmiş bir yazı; usta, tecrübeli bir memurun elinden çıktığını gösterir.”

 Vali Çiftçi, konuşmasının devamında elektronik belge yönetim sistemi üzerinden gelen yazılarda tespit ettiği eksikliklere değinerek bu eksikliklerin giderilmesi noktasında Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan yönetmeliğe dikkat çekti. Yönetmelikte yazışma hususlarıyla alakalı kuralların oldukça açık ve belirleyici olduğunu söyleyen Vali Çiftçi, eğitim seminerinin verimli geçmesi temennisinde bulundu.

SEMİNER İKİ GÜN SÜRDÜ

‘‘Resmî Yazışma” ve “Gizlilik Dereceli Belgeler” in çeşitli boyutlarıyla ele alındığı seminerde Selman Solhan, resmî yazışmalarda uygulanacak usul ve esasları; belge yönetimi, resmi yazışma ortamları, belgelerin şekil özellikleri, kurumsal logo kullanımı, başlık, sayı, tarih, imza, ek ve ilgi alt başlıklarıyla sundu. Solhan, Resmî Yazışmalarda Uygulanacak Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’e ilişkin sorular için “resmiyazisma.gov.tr” adresinden yararlanılabileceğini ifade etti. Seminer soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.