SPOR Haber Girişi : 21 Mayıs 2022 09:32

Play Off’ta rakip belli oldu

Play Off’ta rakip belli oldu
BB Erzurumspor yedek ağırlıklı çıktığı maçta deplasmanda Denizlispor’a 4-0 mağlup oldu. Mavi-beyazlılar ligi 5. sırada bitirerek İstanbulspor ile eşleşti.

Spor Toto 1. Lig’in son haftasında BB Erzurumspor deplasmanda Denizlispor’a 4-0 mağlup oldu.

Denizispor'un golleri 19. dakikada Oğuz Yılmaz, 25. dakikada Gökhan Süzen, 42. dakikada Ömer Şişmanoğlu ve 90+3'te Okan Derici'den geldi.

Bu sonuçla Altaş Denizlispor, 49 puanla sezonu bitirdi. Play-off'u daha önce garantileyen Erzurumspor 58 puanda sezonu tamamladı.

PLAY OFF PROGRAMI BELLİ OLDU

Ümraniyespor ve Ankaragücü'nün ardından Süper Lig'e yükselecek 3. takımın belli olacağı Spor Toto 1. Lig play-off'larında eşleşmeleri belli oldu.

35. haftada oynanan maçların ardından Süper Lig için oynanacak play-off'a kalan takımlar netleşirken dünkü karşılaşmaların ardından eşleşmeler de netlik kazandı.

Ligin son haftasında 3. sırada başlayan Bandırmaspor ve 4. sıradaki İstanbulspor'un karşı karşıya geldiği maç 0-0 tamamlandı. Bu sonuçla birlikte Bandırmaspor ligi 3., İstanbulspor ise 4. sırada tamamladı.

Play-off eşleşmelerini ilgilendiren diğer mücadelede ise Büyükşehir Belediye Erzurumspor, deplasmanda Denizlispor'a 4-0 mağlup oldu. Bu sonuçla birlikte Büyükşehir Belediye Erzurumspor ligi beşinci sırada noktaladı.

Geçtiğimiz hafta oynanan karşılaşmaların ardından ligi 6. sırada bitirmeyi garantileyen Eyüpspor ise play-off öncesindeki son maçında ligden düşmesi kesinleşen Balıkesirspor'u 3-0 yendi.

Alınan sonuçlara göre Spor Toto 1. Lig'de play-off eşleşmeleri Bandırmaspor – Eyüpspor ve İstanbulspor - BB Erzurumspor şeklinde gerçekleşti.

Süper Lig'e yükselecek son takımın belli olacağı play-off'ta yarı final ilk maçları 25 Mayıs Çarşamba, rövanş karşılaşmaları ise 29 Mayıs Pazar günü oynanacak.

Play-off finali ise 2 Haziran Perşembe günü tek maç usulü oynanacak ve kazanan takım Süper Lig'e yükselecek. Final mücadelesinin hangi şehir ve stadyumda oynanacağı ise daha sonra açıklanacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

14. dakikada Özer’in ceza sahası içerisinden gönderdiği topla buluşan Mayi’nin gelişine çektiği şutta meşin yuvarlak kaleciden oyun alanına döndü.

18. dakikada Özer’in kaleyi cepheden gören noktadan şutunu kaleci son anda kornere çeldi.

19. dakikada Gökhan’ın kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde iyi yükselen Oğuz, kafayla topu ağlara gönderdi. 1-0

21. dakikada İlhan’ın yakın mesafeden vuruğu top direkten döndü. Devam eden oyunda Lopes’in ceza sahası ön çizgisi yakınından vurduğu top az farkla sol direğin yanından dışarı çıktı.

24. dakikada Ömer’in pasında Gökhan, sert vuruşla meşin yuvarlağı kelecinin sağından filelere yolladı. 2-0

42. dakikada İlhan’ın sağ kanatta yaptığı ortada Ömer'in kafa vuruşu ağlara gitti. 3-0

90. dakikada penaltı noktasından Okan'ın çektiği sert şutta meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 4-0

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.